Holiday resenärer uppmanade att sakta ner på isig Coquihalla

Holiday resenärer uppmanade att sakta ner på isig Coquihalla

Resenärer bör minska sin hastighet och köra enligt vinterförhållandena om de vill göra det till deras julmål säkra och ljuda, sade motorvägsdepartementer onsdagen. Icy vägar och hastighet gjorde en röra av Coquihalla Highway på onsdag morgon, med nöd besättning skickas till flera fordon utanför vägen. Ambulans talesman sade att skador inte var livshotande. VSA Highway Maintenance talesman Bob Gilowski Gå Ner I Vikt Snabbt var på motorvägen onsdag. Han sa att vägen var bra så länge som människor saktade ned. Han åkte på 80 km / h och människor passerade honom med 100 km / h, vilket han känner var för snabb. ‘Sakta ner. För Guds skull, sakta ner,’ sa han. Besättningen ploade och sandade motorvägen som gällde. Kate Trotter, en talesman med ministeriet för transport och infrastruktur, rapporterade goda vinterförhållanden på Coquihalla vid onsdag eftermiddagen Kamloops Fire och Rescue skickades till en semi i diken från Trans Canada Highway nära Cherry Creek. Inga skador rapporterades och vägarna var inte en faktor. Miljö Kanada meteorolog Jim Steele Gå Ner I Vikt Snabbt sa en kombination av snö och regn gjorde Coquihalla förräderi nära Larson Hill. Ingen ytterligare nederbörd upplevdes på onsdagen och ingen förväntas till fredag ​​eller lördag. Mer snö Gå Ner I Vikt På En Vecka är i prognosen nästa vecka, säger Steele. En vit jul är osannolikt i dalen, men det finns en rättvis chans att det kommer var vit nyårsafton, sa han. ‘Bättre sent än aldrig.’