Holiday safety tips 2017

Holiday safety tips 2017

Det är den tiden på året när folk börjar dekorera sina hem för semestern. Det är också den tid då brandkåren svarar på fler husbränder. Vi har några tips för din säkerhet.

Om du har ett riktigt julgran, se till att du vattnar det minst en gång om dagen. Som du kan se i videon kommer torra julgranar att gå upp i flammor på några sekunder. Det är dock inte den främsta orsaken till bränder runt semestern. Erie Fire Chief Guy Santone säger, ‘Folk gör mycket matlagning och de glömmer, de blir distraherade. De går till det andra rummet och nästa sak du vet har de ett problem. Det vi rekommenderar är ett litet tips att ta en potthållare med dig och påminna dig, jag fick något på gång i kökschefen och varnar också husägare för att inte överbelasta sina förlängningssladdar. Det är en annan viktig orsak till bränder runt semesterperioden.

1. Håll levande träd borta från värmekällor. Placera ditt träd i närheten av eldstäder och värmare och håll eldsläckare nära ditt träd. Levande träd är mycket brandfarliga på grund av nålar och sap.

2. Hydrera ditt träd. Ett uttorkat träd kan fånga eld snabbare än en som har blivit ordentligt vattnad. Kontrollera vattennivån varannan dag för att säkerställa korrekt hydrering. Börja med ett grönt träd är ett sätt att hålla det från att torka Gå Ner I Vikt På En Vecka ut så snabbt.

3. Fake it! Om du köper ett konstgjort träd, se till att det är märkt motståndskraftigt. Brandbeständiga träd är mindre mottagliga för att Gå Ner ett Kilo I Veckan fånga eld.

4. Bränn omslagspapper i eldstaden. Papper kan fånga eld mycket snabbt och kan orsaka blixtbränder. Istället återvinn (eller ännu bättre, återanvänd!) Ditt inslagspapper.

5. Arbeta som ett lag. När strängljus och dekorationer över din normala räckvidd, se till att du använder en riktig stege med någon som stöder basen.

6. Dubbelkontrollera dina lampor för säkerhet. Byt ut lampor med slitna ledningar, trasiga uttag och lossa anslutningar. CPSC har utfärdat nya riktlinjer för säsongssäkerhet för säsong år 2015, en minsta trådstorlek och Gå Ner I Vikt På En Vecka standarder för spänningsavlastning och överströmskydd.

7. Slå av innan du slår på. Stäng av alla lampor när du lägger dig och innan du lämnar huset för att undvika en kortslutning som kan starta en elektrisk eld.

8. Förhindra skador på elnätet. Don monteras på ett sätt som kan skada ledningarna och undviker att använda naglar eller klämmer. Använd krokar eller isolerade klammer istället.