Holiday sales push Apple intäkter att spela in

Holiday sales push Apple intäkter att spela in

San Francisco: Upphängt av iPhone-försäljningen under semesterperioden uppvisade Gå Ner I Vikt På En Vecka Apple en rekordintäkt på 88,3 miljarder dollar, en ökning med 13 procent från ett år sedan för det första kvartalet 2018 som slutade den 30 december.

Enligt bolaget har den nu 1,3 miljarder aktiva installerade basenheter globalt.

‘Vi’ är glada över att rapportera det största kvartalet i Apples historia, med bred tillväxt som innehöll den högsta intäkten någonsin från en ny iPhone-uppställning, säger Apple-vd Tim Cook i ett uttalande sent på torsdagen.

‘iPhone X överträffade våra förväntningar och har varit vår toppsäljande iPhone varje vecka sedan den skickades i november,’ tillfogade Cook, att rapportera att iPhone X inte har klarat sig bra sedan starten.

Apples kassareserver uppgick till 285,1 miljarder dollar i kvartalet.

‘Tack vare stor operativ och affärsmässig prestation uppnådde vi all tid rekordlönsamhet Gå Ner ett Kilo I Veckan under kvartalet, med EPS med 16 procent’, säger Luca Maestri, Gå Ner ett Kilo I Veckan Apples CFO.

‘Kassaflödet från verksamheten var mycket starkt på 28,3 miljarder dollar, och vi returnerade 14,5 miljarder dollar till investerare genom vårt kapitalåterköpsprogram,’ tillade Maestri.

För sitt finanspolitiska 2018 andra kvartal förutser Apple intäkter mellan 60 miljarder dollar och 62 miljarder dollar.

Apple sålde 77,3 miljoner iPhones i semesterkvartalet.

‘Vi har också uppnått en betydande milstolpe med vår aktiva installerade bas av enheter som nått 1,3 miljarder i januari. Det är en ökning med 30 procent på bara två år, säger Cook.