Holiday scammers ut i kraft

Holiday scammers ut i kraft

Det är säsongen att vara jolly. Ännu viktigare är dock att säsongen är vaksam och se till att scammers inte gör din semester till en ekonomisk mardröm.

Ett säkert sätt att undvika många semesterbedrägerier är att undvika onlineköp och köpa allt personligen på en tegel- Gå Ner I Vikt Snabbt och murbruk.

Ta till exempel ‘Puppies for Sale’ bluff. Bedrägerier skapar falska webbplatser eller onlinelistor som hävdar att de är valuppfödare, lockar in människor med söta bilder och löften om att anta en hälsad valp.

Innan hunden kan levereras måste den förväntade familjen betala en adoptionsavgift, fraktkostnader, försäkring och veterinäravgift via banköverföring. När Viktminskning Tabletter pengarna skickats, kommer valpen aldrig fram.

Vårt förslag är att gå till Linda McNatt Animal Care and Adoption Center i Denton och köpa valpen personligen. Det är säkrare och blir roligare.

Holiday scammers kan också ta tillit till affärsägare för en åktur. De stjäler någons kreditkort och använder det för att beställa online och sedan hämta köpet i en butik. Det är enkelt för en vaksam butikskonsulent att motverka dessa brottslingar. Allt de behöver göra är att be scammaren att skapa ett foto-ID för att verifiera sin identitet.

Men problemet är inte bara de bedrägerier som syftar till presentköpare. Helgdagar är bästa Gå Ner I Vikt Snabbt Piller tiden för bra människor som öppnar sina hjärtan och plånböcker för att göra välgörande donationer.

Var försiktig. Här är några praktiska tips för att undvika att ge pengar till falska välgörenhetsorganisationer:

Ignorera e-post eller textförfrågningar för donationer från okända organisationer, oavsett hur mycket de kan dra i dina hjärtsnor.

Ge aldrig pengar eller gör en check betalad till en enskild advokat. Gör checkar till en organisation, eller betala via kreditkort.

Känn aldrig pressat att göra en donation på plats.

Forskning en organisation innan du gör en donation.

Verifiera påståenden från någon som begär donationer Var inte rädd för att ställa frågor.

Kolla webbadresserna noggrant. Se upp för felstavningar av den legitima organisationens namn och URL, eftersom scammers ofta skapar ‘ser lika’ webbplatser för att lura dig.