Holiday scores 30 som pelikaner slog Mavericks 126

Holiday scores 30 som pelikaner slog Mavericks 126

Holiday gjorde 19 i första halvlek som Pelicans höll en dubbelsiffrig ledning för de flesta av de tre sista kvartalen, spara för en flyktig Dallas körning i början av fjärde.

‘För mig är Jrue förmodligen om inte den bästa tvåvägsspelaren vi har i vårt spel’, sa Rondo. ‘En till fyra, han kan kolla på killarna. Jag tror att folk börjar se vad han gör bara på grund av denna segersträng, men han har gjort det hela sin karriär.’

Dallas öppnade fjärde kvartalet på en 9 0-running efter att ha poängat den sista fem i tredje kvartalet för att komma inom 91 87. Barea slog 3 pekare.

Efter att ha ringt timeout, inskickade New Orleans Davis och Rondo, och pelicanerna svarade med 10 raka poäng, inklusive 3s av Holiday och Mirotic.

‘De har fått några svar där borta och de spelar bra,’ sa Mavericks coach Rick Carlisle.

Dennis Smith Jr. Gå Ner I Vikt Snabbt gjorde också 23 för Dallas, som har förlorat tre raka och 17 av 21.

Pelicans: Mirotic började istället för Emeka Okafor, som satt ut med en förstärkt höger fotled. De 24 poängen var mest för Mirotic sedan Pelicans förvärvade honom från tjurarna den 1 februari. Cheick Diallo hade också en dubbel dubbel för pelicanerna, med 13 poäng och 15 returer.

Mavericks: Var utan Wesley Matthews, som hade vänster höftskada. . Scotty Hopson, som undertecknades måndag till ett 10-dagars kontrakt, såg sin första åtgärd för Mavericks efter att ha gått in i matchen med 4:57 kvar i första kvartalet. Han gjorde en poäng. . Coach Rick Carlisle sa att det är möjligt att Dorian Finney Smith skulle komma tillbaka till action senare i veckan. Finney Smith har missat 55 matcher med vänster quadriceps tendinit.

Pelicansvakt Rajon Rondo får fortfarande booed nästan varje gång han får bollen på American Airlines Center efter en turbulent halv säsong med Mavericks 2014. Men han hjälpte till att tysta publiken genom att konstruera New Orleansbrottet och avsluta en rebound kort av en trippel dubbel.

Den 12-åriga veteran fick ros av sin rookie-motpart Smith.

‘Han är en våningspersonal,’ sa Smith. ‘Han gör ett bra jobb att kommunicera med sina killar och hålla alla involverade. Han knackade också på jumperen idag. ‘

Pelicanens tränare Alvin Gentry lovordade Mavericksna ‘springa tidigt Gå Ner I Vikt Snabbt i Gå Ner ett Kilo I Veckan fjärde kvartalet som ett tecken’ fortsätter allt fortfarande trots ägaren Mark Cubans kommentarer om hur förlorande skulle gynna laget.

‘Den som tror att dessa killar tankar är galen,’ sade Gentry. ‘Jag känner Harrison Barnes, jag känner Dirk, jag känner de där killarna. När de är ute och spelar, spelar de för att vinna. Vi lät lite och såg vad som hände.’

Carlisle var inte så överdrivet om sitt eget lag och sa: ‘Jag vill inte gushing för många positiva saker efter att ha blivit 20 år. Det är bara min sak.’