Holiday selloff i nötkreatur

Holiday selloff i nötkreatur

En väldigt god julafton, marknadsvakare.

Det är dagen före jul, och det börjar känna sig mycket som vinter, slutligen, med konsekutiva dagar under frysningslöden. Det ser mer ut som den tunga snön vi förutspådde att få på jul är nu allt men inte. Trots något lätt nederbörd tidigt den senaste veckan och några fredag, fortsätter torra förhållanden att vara ett bekymmer för vår vinterhveis och canola Oklarhetsmonitoren i Oklahoma fortsätter att mörka sin skugga eftersom nästan 40 procent av vårt stora tillstånd nu befinner sig i de svåra och extrema torktypkategorierna med bränsleförbud.

På marknaderna denna vecka fortsatte maj och vete på vinster som bönor och nötkreatur att sälja av sig medan bomull sätter ett stort steg upp 3 cent på lika många dagar för att stänga veckan bara blyg av 78 cent. Det har varit en månad med kryptokurser i rubrikerna, liksom med nyheterna om Bitcoin, Litecoin, Ripple och Ethereum som blir mer välbekanta termer bland detaljhandelskunder. Med all hype och eskalering som började i början av december mötte marknaden äntligen motstånd mot Om du är intresserad av handel med kryptokurser, låt Viktminskning Tabletter mig veta när vi är redo att göra det, även om notan speciella begränsningar gäller vs. regelbunden handel med varor och valutor.

Nu vidare till det veckovisa omslaget på ag-marknaderna. Medan torrhet över de sydliga slätten har potential att höja marknaderna, hörs vi att Ryssland kräver upp till 40 miljoner ton veteksproduktion i år, mycket större än de 33 miljoner ton som USDA för närvarande förväntar sig. Även vägning på marknader är Indien s tal om ytterligare höjning av skatter på veteimport efter att ha stött dem från 10 procent till 20 procent i november i ett drag för att stödja inhemska producenter. Vetexportförsäljningen har varit enastående senast med årets bästa försäljningsresultat hittills.

När vi ser framåt i det nya året och de 12 janvinterns utsäde och spannmålsprodukterna rapporteras vi fortfarande försiktigt optimistiska i ett steg högre på vetemarknaden med kombinerade, icke-kommersiella och icke-anmälbara netto shorts, bara blyga av 120 000, mindre än 24 000 Kontrakt från rekordnätet kort nådde i april i år. Även om du inte är optimistisk på vetepriset skulle jag mycket överväga att vara kvar på marknaden om du kommer att sälja fysiskt vetet vid dessa låga skattemässiga ändamål före årsskiftet. Riktiga samtal eller tjursamtal är möjligheter att placera för en uppåtsida flytta i vete med Gå Ner I Vikt Snabbt Piller mars alternativ som ger dig 62 dagar fram till valperioden och 118 dagar för maj alternativ, senast fredag.

Mars majs lyckades stiga en fyra dagars rally den senaste veckan för att stänga upp 5 cent över måndagens öppna export och mindre än förväntat regn i Argentina, med sydamerikanskt väder som fortsätter att vara i fokus nästa vecka. Den senaste månaden och en halv har sett marsmjölhandeln i 10-procentsintervallet med viss utbrott som förväntas efter USDAs januari WASDE-rapport. Det är mer sannolikt att nedgången är i maj, äntligen.

Bönmarknaden har förskjutit ett annat öde under de senaste par veckorna med januari-avtalet glidande från en högst över $ 10,08 den 12 december till fredag ​​s nära på 9,49 dollar. Faktum är att endast två av de senaste 13 handelssessionerna har stängt positiva och de dagliga vinsterna var små. Importen av sojabönor varigenom maximal mängd främmande material har minskat från 2 procent till 1 procent vilket kommer att öka kostnaden för exportörer. Med alla ögon på sydamerikanskt väder, efter en skakig början till växtsäsongen, De flesta byråer och analytiker ökar uppskattningen av sojabönor till 107 108 miljoner ton, vilket innebär att grödan skulle kunna vara den näst största bakom förra årets rekord på 114 miljoner ton grödor. Fredag ​​markerad utgångsdag för januarioptioner och så de som vill förlänga nackdelskyddet bör omplacera när marknaderna öppnas på tisdag.

Den senaste veckan på bomullsmarknaden, mer specifikt de senaste tre handelssessionerna, skulle bäst beskrivas som i brand. skattepolitiken förbättrar ekonomiska överväganden, vilken bomull tenderar att efterlikna.

Världsslutande lager i kommande januari WASDE-rapport kommer att vara ett huvudfokus för näringsidkare, men för närvarande handla i riktning mot technicals. Marknader kommer sannolikt att göra en hög nästa vecka, så överväga positionering beroende på var du är i linje på gin.

På nötkreatursmarknaden har svagheten varit den dominerande veckan. Friday’s Cattle on Feed-rapport kom i mer baisse än vanligt med placeringar över förväntningar som redan krävde en betydande expansion. Med ett antal förväntningar mellan 99 111 procent översteg faktiska placeringar även den övre delen av intervallet på 113,9 procent. var något högre vid 103,2 procent i fjol, men kunde inte övervinna det fodernummer som var högst sedan mars 2012. Detta var den högsta placeringsfaktorn sedan 2007.

Kontantkreatur handlade dock högre i veckan till 120 USD, men den positiva tonen i rapporten släppte framtiden ännu längre under fredags sess före semestern. Packermarginalerna är tunna och tunna med vinster runt 13 kronor per capita nivå. se en liten återhämtning från dessa överlåtna villkor, förvänta sig en mer potentiell nedgång, eftersom nettolånga har likvida positioner. Vi rekommenderar fortfarande nackskydd på uppe dagar och överväga att lämna uppåtsidan på dessa nivåer om vi ser en återhämtning komma tidigt nästa år.

Marknaderna kommer att stängas måndag i överensstämmelse med julhelgen och återuppta regelbunden handel på tisdag. Önskar dig en mycket god jul och framgångsrik handel vecka framåt.

ArticlesPolice gör arrestera; 12 år gammal säger hot som inte är avsedda att utföras. OSBI-agenter arresterar major county sheriffMajor County sheriff belastad med 4 misdemeanor Gå Ner ett Kilo I Veckan brott som involverar dotterns pojkvän UPPDATERAD: EPD säger hot mot Enid skolor ‘inte genomförbar’ ENDUI checkpoint, patruller planerade fredag ​​i EnidCOLUMN: John Turney var en Hall of Fame farfar Mannen anklagad för spanking son, torkar smutsig blöja i pojkens ansikteEPS Board passerar upplösningen kräver att läraren betalar raisesOSBI undersöker Woodward County Fängelse dödMan laddad med andra graders våldtäkt