Holiday shoppare stänger in på semester gåva deadline

Holiday shoppare stänger in på semester gåva deadline

Sharon Epley har kontrollerat nästan allt från hennes julhandla lista.

Innan du körde till Kentucky för en familj som kom tillsammans, stannade Terre Haute invånare av Kadels Hallmark Shoppe för att köpa strumpbyxor till sitt sonson. Med fem dagar kvar till semestern gick konsumenterna i gång i affärshallen, även om vädret kändes för varmt för att Epley ska tänka på tidtidens tidningar. Genom onsdag. Butiken stänger tidigt på julafton och blir inte öppen jul, men extra shoppingtider är tillgängliga lördag och söndag.

Ägare Sue McCallum sade att kundkretsen har svarat bra på mer reklam, en ny butik med damkläder och mer heminredning. Unseasonably varmt väder har hjälpt till att öka trafik också, sade hon, även om hon tänkte några kunder ville ha lite snö med sina semester ärenden.

‘Jag tror att de’ har erkänt att de ‘måste shoppa i 50 graders väder’, berättade McCallum för Tribune Star via telefon efter incheckning med en anställd.

Kunde Cathy Smith gjorde stopp för sista minuten presenter innan hennes familj värd en tidig jul samling senare på dagen.

Smith hade en liten chime-uppsättning som hon trodde skulle göra en fin present till sin mormor. Hon snappade ett foto av klockorna för att skicka till sin dotter, bara för att se till.

Kadel ‘s var inte den enda lokala återförsäljaren som betalade in på den sista sträckan av julköpssäsongen. Stora boxhandlare som Macy, s, JCPenney, Toys R Us, hhgregg och Academy Sports + Outdoors erbjuder speciella timmar nu till torsdag. Akademiköpare hälsades med en upptagen parkeringsplats mitt på eftermiddagen söndag.

Kohl är öppen 24 timmar genom julafton, och många återförsäljare slänger upp semesterförsäljning.

Nationellt sett förväntas konsumenterna spendera lite mer, per genomsnittlig denna semestersäsong jämfört med förra året, rapporterade National Retail Foundation.

Shoppare kommer att spendera mer än $ 805 i år jämfört med $ 802 2014, fann federationens Holiday Consumer Spending Survey.

Bland andra fynd:

Utgifterna på gåvor till familjemedlemmar kommer att uppgå till 462,95 dollar, upp från 458,75 USD i fjol, och en undersökning som är hög.

Nästan hälften av semester shopping, som består av att surfa och köpa, kommer att ske online: genomsnittliga konsumenter säger 46 Gå Ner I Vikt Snabbt procent av sin shopping (både surfar Gå Ner I Vikt Snabbt Gå Ner I Vikt På En Vecka och köper) denna säsong kommer att genomföras online, en ökning från 44 procent förra året.

21,4 procent av smartphone-ägare kommer att använda sin enhet för att köpa semestervaror i år, det högsta settet sedan NRF först frågade 2011.

Nästan hälften (46,7%) sa att fri frakt / fraktreklam är viktiga faktorer i sitt beslut om var man handlar. 55,8 procent av semesterkunderna kommer att splurge på sig själva och / eller andra för icke-presentartiklar, och kommer att spendera i genomsnitt $ 131,59, upp från $ 126,37 i fjol.