Holiday shoppers får en början på Thanksgiving

Holiday shoppers får en början på Thanksgiving

NEW YORKBlack fredag ​​brukade sparka av semestershoppsäsongen, men nu har den dagen tagit en backseat till Thanksgiving Day. Fortfarande har återförsäljare sett sig i tider som inte stämmer med kalkonfesten. Thanksgiving öppningar. på semestern. Häftklammer har omvänd kurs och kommer att stänga på semestern. Och sportkedja REI, som alltid stängdes på Thanksgiving, böjer sig utöver Svart fredag ​​också.

Fortfarande, butikerna väntar på att driva rabatter på semester varor fram till den officiella helgen. I ökande utsträckning har de diskonterat semestervaror tidigare i månaden. Faktum är att nästan 60 procent av semesterhandlarna redan har påbörjat semesterhandlar per 10 november enligt National Retail Federation, näst största detaljhandelsgruppen.

Det borde ta en bit av försäljningen i helgen, men Black Friday skulle fortfarande ranka antingen nr 1 eller nr 2 i årets försäljning.

National Retail Federation beräknar att 135,8 miljoner människor kommer att handla i helgen jämfört med 133,7 miljoner i fjol. Handelsgruppen förväntar sig cirka 30 miljoner att shoppa på Thanksgiving, jämfört med 99,7 miljoner på Black Friday.

Sammantaget förväntar koncernen en 3,7 procent ökning till 630,5 miljarder dollar, trots att tillväxten är mycket högre än genomsnittet på 10 år med 2,5 procent.

Men att fånga dessa dollar blir tufft. Medan den övergripande ekonomin har förbättrats, fortsätter shopparna tätt fisted. Arbetslösheten har uppnått en hälsosam 5 procentsats, men shoppare Gå Ner ett Kilo I Veckan griper fortfarande med stillastående löner som inte håller takt med stigande kostnader för saker som hyra. Butikerna stryker också med en ökande övergång till att undersöka och köpa online.

Som svar kommer Wal Mart och Target att göra alla erbjudanden tillgängliga senare i butikerna online Thanksgiving morning. Ny i år på Target: Shoppare som spenderar $ 75 eller mer på fredag ​​kommer att få 20 procent rabatt att använda Gå Ner ett Kilo I Veckan mot ett framtida köp på vilken dag som helst mellan 4 december och 13 december.

Saks Fifth Avenue drog upp sin svarta fredagsförsäljning till onsdag för att få ett hopp till början på semestershoppingperioden. Gerald Storch, VD för Hudson Bay Company, som också driver Lord Taylor, sa att affärerna i butikerna är ännu mer aggressiva än förra året och inkluderar ett $ 75 presentkort med $ 150 Gå Ner ett Kilo I Veckan i butiksköp.

Storch berättade Associated Press att lyxkedjan ansåg, och sedan avvisades, öppnade på Thanksgiving, men det ville fortfarande göra något speciellt för sina kunder.