Holiday shopping gick fel

Holiday shopping gick fel

Yamasaki gjorde 1999 All Pac 10 hederligt omnämnande volleybollslag.

Stanford: Lindsey Yamasaki. I detta fall får kardinalen sin önskan sex veckor efter att säsongen öppnats. Yamasaki, en 6 fot 1 sophomore vakt, tävlar också för Stanfords Final Four-bundna volleybollslag och den utvändiga hitter / mittblåsaren är inte slaterad för att återvända till Tara VanDerveers trupp till den 26 december. Yamasaki ledde kardinalen i poängen förra säsongen med i genomsnitt 14 poäng på väg till landningen på Pac 10 All Freshman-teamet. Tänk Yamasaki s volleybollning hade något att göra med det faktum att Stanford har spelat bara fyra matcher den här säsongen jämfört med att säga Georgia, som har spelat 12?

Strumpbyxa: Eftersom hon kommer att vara i Honolulu, Hawaii, för Final Four, ska Yamasaki hämta några makadamianötter för VanDerveer, som efter att ha gått igenom en liknande situation med den tidigare två idrottsutövaren Kristin Folkl, går förmodligen lite nutty själv . Sa VanDerveer förra veckan i San Jose Mercury News: ‘Jag kan inte tänka på någon tränare som skulle vara riktigt upphetsad.’

Connecticut: Fortsatt god hälsa. Det är sant att Tamika Williams är ute med en stressfraktur, och Svetlana Abrosimova drabbades av en trasig näsa, men Sveta missade inte ens ett spel. Och om alla Huskies måste utstå, blir de välsignade. alla skadade dödade UConn förra säsongen. Här är en annan idé: Bättre snygga tränar, om huskierna någonsin måste bära dem igen på nationell tv.

Strumpbyxa: Croakies för Geno Auriemma, eftersom han alltid ser ut att omjustera sina glasögon, som han började träna på spel i år.

UCLA: Öppnandet av Pac 10-spel, som inte bara förväntas sammanfalla med återkomsten av skadad seniorpunktvakt Erica Gomez, utan också kan ge Bruins lite avbrott från deras tuffa konferensschema. I början av förra veckan svängde Bruins på .500 med en 2 2-post. Naturligtvis, efter spel mot Tennessee och Louisiana Tech, vem kunde skylla på dem. Men efter att ha förbättrats till 4 2 efter svepande San Diego State och Pepperdine förra veckan möter UCLA Rutgers (21 dec) och UConn (23 dec) i en tre dagers spann. Ho ho ho.

Rutgers: Bara en enda vinst, vilket äntligen skulle ge tränare C. Vivian Stringer hennes 600: e karriärcoaching seger. State och George Washington, har Rutgers varit tvungen att lösa en 4 2-post. Upp nästa: Texas på lördag, sedan en resa ut västerut inför UCLA (21 december) och USC (23 dec). Om Scarlet Knights misslyckas med att vinna ett av dessa spel, måste Stringer vänta till 2000 (kanske 2 januari mot Massachusetts) för att få den otäcka 600: e vinsten.

Tennessee: Jul kom tidigt för tränare Pat Gå Ner ett Kilo I Veckan Summitt, som vann sitt 700: e match den 5 december. Men även Summitt, en 26-årig coaching vet, kunde inte ha gissat hur fruktansvärt hennes färskmän skulle vara denna säsong och fortsatta framsteg av foursome skulle göra någon tränare glad. Said Summitt förra veckan: ‘Jag kände att de kunde bidra under året, men det var förvånande hur snart de gjorde en inverkan.’ Frosh Kara Lawson rangerar andra på laget i poäng med ett genomsnitt på 15,3 och har sänkte ett lag höga 19 3 poänger (19 41, 46 procent). Om junior poängvakt kan Kristen Clement bara buff upp den 1,26 som hjälper till omsättning.

Däck hallen med grenar av Hollosy

Flera kvinnors college basket spelare har hällt på poängen denna säsong. Southwest Missouri State s Jackie Stiles, till exempel, gjorde 38 poäng i en 70 69 seger över Oregon förra veckan.

Men det är inte ofta att en spelare på ett lag scorer mer än hela hennes motståndare.

Det var vad Arkansas Monticello s Krisztina Hollosy gjorde i tisdag, chipping i 42 poäng för att leda laget till 115 40 seger över Arkansas Baptist.

Hollosy gick 15 för 33 från fältet, inklusive en 11 av 24 prestanda från 3 poäng.

Med sin första korg mot Pepperdine passerade UCLA senior Maylana Martin fyra gånger All American Ann Meyers på Bruins ‘karriärscore-diagram. Martin står femte med 1.705 poäng.

Martin rankar också 13 på Pac 10 hela tiden scoring lista och nionde i karriär scoring genomsnittet (18,3 Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ppg). Hon har gjort poäng i dubbla siffror i 36 raka spel och i 89 av hennes 93 karriärspel.

Den här säsongen leder Martin Pac 10 rebounding (10.7 rpg), är bunden för första i stjäl (2,5 spg) och rankar andra i poäng (18,3 ppg).

På onsdag gick Iowa State s Stacy Frese 10 till 18 från 3 poäng mark för att göra en karriär hög 34 poäng, men det var inte tillräckligt.

Drake drog av veckans upprördhet, eftersom bulldoggarna slog den dåvarande nr 10 cyklonen 90 86.

Freshman center Carla Bennett ledde Drake med 21 poäng på 10 för 12 fotografering. Och hård försvar hjälpte hålla Frese i kontroll, som efter att ha gjort sin nionde 3-pekare med 11:51 att spela, misslyckades med att göra en annan långsträcktsombomb tills det bara var 1:52 kvar.

Drake, som förlorade till Iowa State 78 60 förra säsongen, sköt 61,3 procent i andra halvleken (19 av 31) och 55,7 procent för spelet. Clemson, ledd av 6 4 Erin Batth, den enda återvändande starteren, vann 1999 ACC turneringen. Penn State var förra säsongens Big Ten runner upp bakom Purdue.

Michigan State vs ET Sunday: Doubleheader avslutas med två lag som har kombinerat för 14 segrar och bara tre förluster hittills denna säsong. Spartanerna (7 1) öppnade 1999 års 2000-kampanj med sin bästa start i skolans historia, sju rader vinner innan de spärras av Notre Dame. North Carolina är 7 2, med förluster mot UCLA och Notre Dame. ET Lördag: Två av de vinnande kvinnornas basketbollar tränar i ett spel som slår de 4 2 Scarlet Knights mot 6 2 Longhorns, som rankas nr 25 i den här veckans AP-undersökning efter 39 veckors frånvaro. Edwina Brown of Texas rankas 10: e i landet med ett 23,3 poängmedelvärde. Även Scarlet Knights tränare Stringer går för seger nr 600.

Duke: The Blue Devils vann sitt sjunde i rad i lördags och förbättrade sig till 8 1 med en 66 52 seger över Seton Hall. Duke har inte tappat i en månad, en 77 70 förlust för Boston College, och har skrivit vinster över Penn State, Virginia och Virginia Tech sedan. Blåjäklarna har ett bra skott på att vinna Bahamas Sun Splash Shootout, som är måndag och Tisdag nästa vecka i Nassau. Sammanlagt vann vildkatterna tre matcher i förra veckan. Även om Arizona slog UCSB senast 10 år senare, kommer vildkatterna sitt tuffaste test nästa tisdag på vägen i Kansas. Arizona ligger i genomsnitt 85 poäng per spel, med en .502 fältmålprocent och en bänk som är i genomsnitt 30 poäng ett spel.

Southwest Missouri State: Paced av Stiles ’38 poäng hennes 11: e match med 30 eller fler poäng Lady Bears lämnade Oregon sin första förlust av säsongen. Stiles, en 5 8 junior guard gick 14 för 25 (56 procent) från fältet. , Stiles, som rankade andra i nationen senast säsongen med ett 25.7-poängs genomsnitt, har nått dubbla siffror i poäng i 33 raka spel. Hennes karriärhögskola är en skolledning 52 poäng mot Baylor i december i december. Hon är i genomsnitt 26,8 poäng den här säsongen , som rankas andra bakom Pennsylvania s Diana Caramanico s 28,8 genomsnitt.

Maryland: Förra säsongen vann Lady Terrapins bara ett halvt dussin spel och skickade en 6 21 rekord. Men Maryland har redan vunnit så många spel den här säsongen. Efter att ha öppnat 1998 99-kampanjen med nio raka förluster är Terps 6 2 denna säsong. Självklart har alla åtta matcher varit hemma, och även om de två förlusterna kom mot rankade motståndare, var nederlagen enorma: en 31-poängs förlust Penn State och en 13-poängs förlust UNC.

Nebraska: Även om Huskers slog Creighton på söndagen, drabbades de av deras värsta hemförlust under sex årstider, sedan de förlorade till Creighton 97 64 i december 1993 på torsdagen och föll 81 57 till Gå Ner ett Kilo I Veckan BYU på Bob Devaney Sports Center. Nebraska öppnade säsongen som rankad 24th av AP men släppte sig ut ur topp 25 efter andra säsongens säsong och har inte varit tillbaka sen. För att göra saken värre, förlorade Nebraska Stephanie Jones för resten av säsongen efter nybörjaren framåt lidit en trasig ACL.