Holiday Shows från Oakland Ballet och East Bay Symphony

Holiday Shows från Oakland Ballet och Gå Ner I Vikt Snabbt East Bay Symphony

Oaklands Paramount Theatre öppnar en mängd semestergåvor som sina två inhemska företag, Oakland Ballet Company och Oakland East Bay Symphony premiärer sina årliga show för säsongen: Symphony’sen Låt oss bryta bröd tillsammans och Ronn Guidi ‘ s firade.

För att vi ska bryta bröd tillsammans kommer orkestern och dirigenten Michael Morgan att vara förenad med Oakland Symphony Chorus, Oakland Interfaith Gospel Choir, Mt.

Den med Oakland Ballet veteraner och nya dansare, åtföljd av medlemmar av OEBS under Michael Morgan s baton, körs för sju föreställningar 18 dec 24, inklusive en All Star matinee 20 november med baseball stor, tidigare Oakland A s chef Tony La Russa, Elaine La Russa, tidigare 49er Jamie Williams, John Evans av KDFC-radio och Frank Somerville på KTVU 2 TV.

Och bara i helgen, där är Ronn Guidi s ‘Secret’ fem föreställningar med sina elever från Oakland Ballet Academy, på Regent’s Theatre, Heliga Names University, Oakland.

Michael Morgan pratade om att vi bryter bröd tillsammans, Symphonyens populära semesterutställning under de senaste säsongerna. ‘Det är en slags kompilering av olika konstnärliga regissörer. Jag vet inte exakt vad det kommer att vara förrän tills Vi gör det. Jag ser mycket för första gången! ‘

Vad som är helt nytt för den här showen är samarbetet med Los Cenzontles. ‘Vi lägger till ett element i de tidigare programmen med den mexikanska musikaliska gruppen, som har ganska följande.’ De tar med dansare, som kommer att dansa i gångarna medan Los Cenzontles spelar från scenen finns det så många människor på det steget! Alla tre kor är nu gamla händer. Kanske är det mest speciella med showen Mt. Eden Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Choir; Det är till skillnad från alla högskolor som du någonsin hört. Deras ledare är en så bra lärare; Utbildningsnivån ligger precis utanför förväntan. Alla sjunger verkligen. ‘

Morgan talade också om den speciella känslan av hela eftermiddagen på Paramount.

‘Det är en riktig atmosfär att dela, nästan som på en pottlucka. Alla tar med sig vad de har till bordet för att alla ska kunna njuta av, säger han. ‘Det är inte så mycket att alla grupper presterar tillsammans som att vi’ utövar varandra något du ser så lite på scenen ‘.

Låt oss bryta bröd tillsammans har prestationer av spirituals, klassisk och helig musik och andra semesterns favoriter, inklusive några säsongsangångar. Kugelplex lägger till några komiska anteckningar, förra året kommer en upplaga av Rudolphs Mitzvah.

Oakland Ballet Company s produktion av Ronn Guidi ‘smarks Gå Ner I Vikt Snabbt Piller det tredje året denna älskade anpassning har presenterats igen på Paramount under Guidis riktning sedan den ursprungliga Oakland Ballet veckades 2006, 38 år efter Guidi grundade den och bara sju år efter hans pensionering.

‘Det ursprungliga företagets vikning vaknade mig,’ sa Guidi. ‘Det var mitt livsarbete borta. Men nu älskar jag möjligheten att presentera dans igen. Thiswe ‘har gjort sedan’ 72, och brukade turnera det över hela landet. ‘

Michael Morgan kommenterade vad som gör Guidis version speciell: ‘Vissa går snabbt igenom Theas snabbt som de kan. Men inte med Ronn. Det är annorlunda varje dag, och med varje rektor, varje par. Jag gör inte Theanywhere annars. Ronn är mest i ren charm runt. Det är glansigare, snabbare versioner och det finns naturligtvis ‘The Hard Nut’, som har Mark Morris ‘geni, och är hilarisk. Men de förstärker varandra: Ju mer du ser Ronn, desto snyggare får The Hard Nut, och ser The Hard Nut tar ut charmen i Ronn ‘sju mer.’

‘Michael är en gammal vän, bra stöd och en hängiven konstnär’, säger Guidi. ‘Varje uppförande måste ha det levande ögonblicket, och Michael vet alltid vad varje dansare behöver’.

Paramount-showen presenterar 25 dansare, däribland veteraner Jenna McClintock, Denise Roman Schmalle, Gianna Davy och Omar Shabazz, samt utvalda dansare Claire Lewis, Maia Mileff, Mario Vitale Labrador och Diego Rivera Garcia.

Kommentera Ballettens stöd till Oakland Food Bank och Toys For Tots, får varje icke-förgänglig matartiklar eller leksak till Paramount-kassakontoret 20 procent rabatt för vuxna eller en 10-tal barns biljett Guidi sa, ‘Jag gjorde det’ Jag växer inte exakt i platån, utan på MacArthur; Jag är medveten om allas livsgång och vi måste gå! ‘

Bara några år efter att han hade gått i pension, började sin Ronn Guidi Performing Arts Foundation och återupplivade baletten och akademin, reflekterade Guidi på konsten och helgdagens tillstånd.

‘Åtminstone är konsten fortfarande levande’, sa han. ‘Historiskt sett stannar en kultur utan konst på sig själv, och varje kultur firade något denna årstid. Söndagen den 14 december på Paramount Theatre, 2025 Broadway, Oakland. $ 15 $ 40, under 18, $ 10. 18 23 på Paramount Theatre , 2025 Broadway, Oakland. $ 15 50. (1819 december: Gemensam matinees, alla platser $ 20; biljetter finns endast på Paramount box office).