Holiday skrovabaloo

Holiday skrovabaloo

JANELLE PATTERSON The Marietta Times

Merilee Ward s haul för den här veckans Thanksgiving måltid innehåller en kalkon, några fyllningar, majs och gröna bönor på jätte örn måndag.

Oavsett om du reser för att se familjen eller få dem alla hem, är det här veckans semestersammankomster förväntat ha mer ut av towners vid bordet än i fjol tack vare en starkare ekonomi.

AAA har prognostiserat en ökning av antalet personer på vägarna och i himlen över fjolårets nummer, så det kan vara bra för kockarna hemma att veta att American Farm Bureau Gå Ner ett Kilo I Veckan Federation ser en minskning av den totala kostnaden för Thanksgiving middag i år.

sparkar början på en hektisk semestersäsong, och mer tacksam amerikaner kommer att resa för att spendera tid med vänner och familj i år, säger Bill Sutherland, AAA senior vice president för resor och publicering. stark ekonomi och arbetsmarknad genererar stigande inkomster och ökat konsumentförtroende, vilket ger ett starkt år för resebranschen, som fortsätter under semesterperioden. Thanksgiving semester resa perioden definieras som onsdag till söndag och AAA projekt 50,9 miljoner amerikaner kommer resa 50 miles eller mer hemifrån denna Thanksgiving, en 3,3 procent ökning jämfört med förra året. Semesterhelgen 2017 kommer att ses den högsta Thanksgiving-volymen sedan 2005, med 1,6 miljoner fler människor som tar till landsvägarna, skidorna, skenorna och vattenvägarna jämfört med förra året. Under semestern kan veckan vara så mycket som tre gånger längre än den optimala Viktminskning Tabletter resan.

För dem som bor hem, kommer dessa timmar sannolikt att spendera en måltid.

har de lagar över för en traditionell måltid och kanske filmer eller fotboll, sade Merilee Ward, 34, av Marietta.

Ward samlade de sista fixingarna för torsdagsmiddag måndag vid jätteörnen och drev runt sin son Reese, 3, i en vagn medan han letade efter en briningskit för sin kalkon.

har min man och hans syskon och deras makar och barn kommer, det är inte stort men det familj, sade Ward. svärsonen tar med sig alla dess efterrättsprodukter och jag jobbar med kalkon, fyllning, potatismos, kanske sötpotatis och någon typ av desserter, pumpa paj naturligtvis. Jag är inte en stor pumpa paj person men andra älskar det. till American Farm Bureau Federation, kommer de klassiska objekten på Thanksgiving Day middagsbordet för 10 i år att kosta i genomsnitt 49,12 dollar, en minskning med 75 procent från föregående års genomsnitt på 49,87 dollar.

En 16 pund kalkon, vanligtvis det största inköpet, kommer att bli genomsnittligt 22,38 dollar i år. Det ungefär $ 1,40 per pund, en minskning med 2 cent per pund, eller totalt 36 cent per hel kalkon, jämfört med 2016.

beror på hur mycket mat du vill köpa. Du brukar Gå Ner I Vikt Snabbt Piller köpa över men alla gillar att äta på Thanksgiving. Jag håller bara koll på min kalkon eftersom de kan bli dyra, säger Ward.

Minst en sak att vara tacksam för i år?

Det andra året i följd har den totala kostnaden för Thanksgiving-middag minskat, John Newton, AFBF: s direktör för marknadsintelligens. Kostnaden för middagen är den lägsta sedan 2013 och näst lägsta sedan 2011. Andra, som sprider ut festmålningarna över ett veckolångt familjebesök kan göra dagen mindre stressad.

Nicole Fortune, 25, av Oak Grove, sade medan kostnaden är definitivt en faktor, så är tiden.

av problemet med två små barn är det verkligen svårt att tillbringa längre tid i köket, säger Fortune. min man arbetar detaljhandel och min far kommer inte fram till fredag ​​så det jag lutar mot är istället för en stor måltid, vi sprider ut de traditionella sidorna över min pappas besök; ha potatismos och fläskbröd en natt och kyckling och dumplings en annan. sade att i år skulle kunna återvända till en tradition som hon och hennes man började sin första tacksägelse år sedan.

vi var första som träffade vår första tacksägelse tillsammans och de närmaste efter beställde bara en pizza och bakade en pumpa paj, sa hon att skratta. kan gå tillbaka till det i år. å andra sidan, Bradley Thomas, 28, i Parkersburg, anses vara chef för Thanksgiving i Thomas huset varje år, med en multi-course themed spridning.

ändra det varje år, i år gör vi en New England teman fest, förklarade Thomas. och då är torsdagen lite strategisk för hur vi får varje kurs färdig men vi gör vår kalkon i en elektrisk roster så att ugnen frigörs för alla andra kurser. sade att han planerar att mata 10, och sedan värd ytterligare 10 för desserter i slutet av natten.

vänta vanligtvis att försöka köpa de färskaste ingredienserna, sa han. det är svårt att få krabba och hummer till hands för soppa kurser tack och lov är Kroger i Belpre en av de bästa ställena att få färska skaldjur jag någonsin sett så med lite förbeställning vi borde vara bra. objekt på menyn på Thomas huset inkluderar New England favorites som en kastanj fyllning.

går bara klassiskt i år, förklarade han. av recepten är från andra familjer och vi lägger allt ihop. siffrorna

Färd färdig: 89 procent av alla resenärer 45,5 miljoner planerar en vägsemester, en ökning med 3,2 procent jämfört med förra året.

Billigare flygpris: Konsumenterna betalar den billigaste genomsnittliga flygbiljetten sedan 2013.

Fuller skies: Den största tillväxten i semesterresor är med flygresor, 5 procent, med 3,95 miljoner resenärer.

Alternativ resa: Resor med tåg och andra lägen (inklusive bussar och kryssningar) förväntas öka 1,1 procent till 1,48 miljoner resenärer.

Uppfyllning: Förare kommer att betala de högsta tacksprisgaspriserna sedan 2014.

Holiday high: Biluthyrning dagliga priser kommer att träffa en fem års semester högt på $ 70 / day, vilket kan bero på en ökning av inhemska efterfrågan och kostnader för nyare fordon.