Holiday spirit lyser i Roanoke för Dickens av en jul

Holiday spirit lyser i Roanoke för Dickens av en jul

‘Det var kul!’ sa Webb, som tycker att han är på den fina listan i år.

Webb och dussintals andra barn kramade och fick sina bilder med jultomten på fredagskvällen. Mr. Claus var där för att vända omkopplaren för att slå på flerfärgade lamporna på julgran i Roanoke för den 32: a årliga SunTrust Dickens av en julevenemang.

Några 600 prydnader prydde norrgran som tornade över 40 meter över Salem Avenue. Janice Jachimski och Mike Silvia, av Roanoke County, hade odlat trädet i 25 år. Det unga Viktminskning Tabletter trädet var utsmyckat i smycken i Viktminskning Tabletter sitt vardagsrum innan de flyttade det utanför.

‘Men vi planterade det för nära huset, så det började ta över huset,’ sa Jachimski.

Jachimski bestämde att hon ville donera det till den årliga belysningsceremonin. Hon slogs Går Man Ner I Vikt ut av en annan givare för förra årets ceremoni, så hon tog på byten tidigt i år för att se till att hennes träd stod i centrum av staden.

‘Det började som ett julgran och det slutade som ett julgran,’ sa Jachimski.

Hon har redan planterat ett plantor för att växa ett annat träd som hon hoppas kunna donera i framtiden.

‘Det är så vackert’ sa Jachimski. ‘Jag är kittlad.’

Ornamenten varierade från papperssnöflingar, penslar i färg och glitter och traditionella glödlampor och smycken tillverkade på Taubmans konstmuseum i Roanoke.

Sarah Kirk, barns utbildningsassistent i Taubman, sa att barn i Roanoke County skolor dekorerade penslarna, medan de som besöker museet vanligtvis dekorerade ornament med sina familjer.

‘De gjorde ett riktigt bra jobb,’ sade Kirk. ‘Jag berättade för dem att alla kommer att kunna njuta av sin konst.’

Kulden tycktes inte vara avskräckande, och även Santa sade att temperaturen på mitten av 40-talet var mild för honom.

‘Det här är mjukt för Santa, Ho, Ho, Ho,’ sa han.

Efter trädbelysningen reste personerna hästvagnar, gick förbi försäljare som säljer hattar, kransar, hundtröjor och varm äppelcider eller sågade plommonfee och mutterkakor utför på scenen.