Holiday spirit träffar hemma

Holiday spirit träffar hemma

Inspirerat av ett liknande program tog en bosatt i Devon sig själv för att organisera en present som gav program för seniorer i Devon och Leduc.

Projektjubileum för seniorer började när Karen Germscheid lärde sig om ett program som organiserades av London Drugs, som förde folk tillsammans för att köpa gåvor till seniorer i Edmonton, St. Albert och Sherwood Park.

Jag närmade mig till och med någon Viktminskning Tabletter av de äldre husen jag hade omkring 150 personer som var intresserade, förklarade Germscheid. visste verkligen att det skulle bli så stort.

Strax efter började Germscheid närma sig äldreboenden, vilket tog lite tid att gå, som hon förklarade. Jag är bara en person, jag är inte en organisation, jag är inte en ideell grupp. Jag bara Karen.

Men strax efter att en kvinna med erfarenhet av den typen av arbete kom i kontakt med Germscheid och erbjöd sig hjälp. Det blåste upp därifrån, kommenterade Germscheid.

Totalt gav Project Santa för seniorer 347 gåvor till seniorer i Devon och Leduc.

var mycket långa dagar, många långa timmar. men det var en underbar sak, sade Germscheid.

Projektet arbetade med att börja med en lista över presentidéer som Germscheid sammanställde. Föremålen var billiga saker som äldre i hem skulle kunna använda som inte kan levereras till dem, saker som hand lotion, tandprotes rengöring flikar, fuzzy strumpor eller till och med fyllda djur (en särskild present idé som slutade Gå Ner I Vikt På En Vecka gå över mycket bra).

Därifrån besökte Germscheid hemmen och hade pensionärer välja ett objekt från Gå Ner I Vikt Snabbt Piller listan som de skulle vilja ha. Germscheid tog sedan resultaten till Facebook där hon då skulle kontakta gåvorna för att låta dem veta vilken gåva de skulle köpa och för vem.

Gåvorna skulle då köpas och släppas i flera drop-off-lådor som gjordes tillgängliga i Devon och Leduc. Germscheid samlade sedan alla gåvorna, och med hjälp av några frivilliga, sorterade de igenom alla och lindade dem.

Gåvorna levererades sedan till seniorer på Discovery Place i Devon tisdagen den 20 december, seniorer på Salem Manor i Leduc onsdagen den 21 december och slutligen till seniorer på Extended Care i Leduc torsdagen den 22 december. De som mottar deras gåvor skulle inte veta vem köparen var, eftersom programmet gjordes i en hemlig santa stil.

var mycket glada ansikten och överraskade människor, det gick riktigt bra, sade Germscheid.

Några av personalen på de olika äldreboenden var också borta. sagt, vi har sett sett leenden på många av dessa människor står inför, och det är bara så speciellt, förklarar Germscheid.

en bra känsla att se ett leende.

Efter framgången i årets kampanj sa Germscheid att hon redan förbereder sig för att göra det hela igen nästa år. Men den här gången ger sig mer än bara några veckor för att få allt tillsammans. Extra tid kan också innebära mer täckt mark.

kan förmodligen fördubblas om det inte tredubblar det nästa år, kommenterade Germscheid och tillade att hon överväger att expandera till Calmar eller Thorsby, men erkände där ännu mer som kan göras i Leduc också.

Som ett sätt att göra det enklare för nästa år har Germscheid inrättat en Facebook-grupp. Någon som är intresserad av att gå med i nästa år eller hitta mer information kan göra det genom att besöka gruppsidan genom att söka Santa för seniorer Leduc / Devon, AB på Facebook.