Championship fervor leder till förklarad semester i Lanett

Championship fervor leder till förklarad semester i Lanett

När Lanett Panthers vann sitt första någonsin statsmästerskap på fredag ​​tog stadsregeringen ledig dag.

Stadens tjänstemän förklarade fredagen en lokal helgdag efter Lanett fotbollslag avancerade till sitt första AHSAA Class 2A State Championship spel utseende. Stadshuset stängdes och kommunala tjänster stoppades så många reste till Tuscaloosa för att se panterna tävla.

Atmosfären runt Lanett som ledde fram till fredagens fotbollsfinale var vid feberhöjd, men körde genom staden skulle man inte få den känslan. Inte många företag hade tecken eller banderoller som jublade för sina pantar, och bara timmar före speltiden verkade det som om den lilla staden var på affärsresa som vanligt.

En handfull konsumenter i Merle’s Diner hade berättat för mig att de planerade att fånga spelet på radion eller strömma åtgärden på nätet, men restaurangpersonalen hade inga planer på att stoppa affärer i några timmar, än mindre hela dagen.

Att promenera runt en av de lokala livsmedelsbutikerna kunde man se fickor av fans som sportade Lanett Panthers-kläder, men det var hit eller miss om de skulle se på spelet.

Men enligt Lanett Police Department kom fansen i torsdag torsdag under en pep rally på gymnasiet och grundskolan. Tjänstemän sa skolorna var packade med fans till stöd för sitt mästerskapskalibisk fotbollslag.

Lanett City Schools avbröt klasserna på fredag ​​så studenter och fakulteter kunde resa för att stödja pantarna.

Till och med polisen själva kände effekterna av mästerskapslust. För varje spel skickar avdelningen ett obevisat antal soldater och fordon som ska följa med laget. Mästerskapet spelar ingen roll, med officerare som reser längs laget till Tuscaloosa.

Antalet tjänstemän och fordon som skickades avslöjades inte av säkerhetsskäl.

Polisavdelningens främre lobbyn var tom när jag kom dit sent på fredag ​​morgon. Lamporna var nedtonade och ingen var i receptionen möjligen på grund av att det var lunchtiden, eller kanske det hade att göra med dem som hade till uppgift att resa med laget?

Bredvid receptionen satt en telefon som var ansluten till någon på kontoret. Ovanför var det ett tecken med instruktioner för att ringa 911 vid nödsituationer. Det orsakade lite förvirring i mig, som jag bara ville tala med en tjänsteman.

Att plocka upp det och ringa upp det tog inga officerare på utan några falska larm.

Lanett poliser förklarade för mig hur många olika generationer människor gjorde resan till spelet trots de dåliga väderförhållandena. De visste inte när stadshuset fattade beslutet att deklarera dagen en lokal helgdag, men sa att verksamheten skulle återupptas som vanligt på måndagen.