Channel 4 ser Storbritanniens stingiest semesterfirare strider mot den billigaste semestern

Channel 4 ser Storbritanniens stingiest semesterfirare strider mot den billigaste semestern

Att gå på semester är den tid då många av oss är lite mer avslappnade över budgeten och vann inte att tänka två gånger om att behandla oss själva på måltider och lite lyx som en fin solbädd vid poolen.

Men för vissa bestämda pengar sparare är en paus från rutin inte någon anledning att sluta knyta penniesna som en ny Channel 4 Show Sun, Sea and Supersavers, vilken luftar i kväll klockan 20.00 avslöjar.

Utställningen har fyra par som kämpar för att hitta den billigaste semestern. Och de kommer sluta att märka att göra besparingar, från pilfering extra korv till frukost, begär en rabatt för att ta med egna handdukar till ett hotell och vägra att betala för solstolar.

Bläddra ner för video

Ashleigh Swan, 27, från Newcastle och make Aaron har i Channel 4 s Sun, Sea and Supersavers där de slår ut det med ett annat par för att ha den billigaste helgen i Great Yarmouth

Blogger Ashleigh Swan, 27, från Newcastle som kör på webbplatsen Ashleigh Moneysaver och hennes man Aaron, blev pitted mot Jenny Drew, kupongdetektivet, från Leicestershire och man Neil att se skulle kunna få den billigaste pausen i Great Yarmouth.

En typisk två nätters vistelse med måltider ut kostar 200 och en anländer till det trestjärniga Sea Princess-hotellet Ashleigh meddelade att hon syftar till en rabatt.

Dingwall familjen från Glasgow laddade upp på korv från deras gratis frukost för att spara för senare på dagen för att minska kostnaderna på sin semester på Mallorca

Och paret vägrade att låta regnet tvinga dem till en restaurang till lunch och äta sin picknick i bilen istället.

Sammantaget sparar de cirka 50, men resultaten av deras tävling med Jenny och Neil kommer att avslöjas på ikvällens show.

Jenny kickstarted hennes besparingar i Great Yarmouth genom att gå rakt till Asda för att lagra på mat.

På den första natten av semestern fick hon en kycklingmjöl för två för 91p och spårade ned arbetstagaren med att lägga ner klistermärken på produktionen för att få hennes sallad markerad till 21p innan du sparade mer till kassan med kupongen hon tog med .

Julie Squire (vänster) räddade 400 på flyg hem från Mallorca genom att gå hem via Geneve och njuta av en billig dag med sightseeing på väg

Nästa morgon gjorde hon en lunch med 30p tonfisksmörgåsar, även om paret hamnade i en fisk- och chippaffär på grund av regnet.

Jenny frågade om det fanns några specialerbjudanden och en assistent gav dem samma sak utan att ha en tryckt kupong.

Senare använde hon en kupong för att komma in i Sea Life-centret för halv pris och gav bort en annan kupong som hon inte kunde använda till någon i kön så det gick inte att slösa.

‘Jag försökte ge någon en kupong på en restaurang i London och de såg på mig som om jag var en slags psykopat’, erkände hon.

Paret tyckte också om en utekväll på hundarna, där deras 10 biljett kom med en måltid och en gratis drink.

Jenny Drew sparade pengar på en resa till Sea Life Center med kuponger och gick också till Asda för att handla i den reducerade gången på den första natten av sin semester i Great Yarmouth

Underhållande Jenny såg ett sätt att spara mer efter att ha använt sin egen dryckeskupong genom att närma sig folk som beställde läsk i baren.

‘Skulle jag kunna köpa dig läsk och använda din kupong för att köpa en alkoholhaltig dryck,’ frågade hon en kvinna.

ASHLEIGH SWAN ‘S TIPS FÖR SPARA PENGAR PÅ HOLIDAY Jämför hotellpriser: Jag går vidare till Trivago, som är som en hotelljämförelse webbplats. Jag ringde också hotellet och frågade om jag kunde få en ytterligare rabatt. De kunde inte erbjuda mer men jag fick en gratis uppgradering till ett rum med havsutsikt.

Vara säker: Det handlar bara om att vara fräckt för det ögonblicket eller två. För några år sedan skulle jag ha betalat priset och aldrig ifrågasatt det. Vissa människor kommer att skratta och säga ‘Åh fortsätt’. ‘t och det är rättvist nog.

Anmäl dig till Kids Pass: För 1 får du en app på din telefon som ger dig massor av gratis kuponger. Mina barn fick mat skola rapporter så vi bokade en överraskning resa till Blackpool och jag har en fri resa till nöjestrand. Vi har sparat 60 till 70 innan vi har gått ens.

Gör din forskning: Se alltid upp var lokalbefolkningen är och se om det finns rabattkuponger. När du kommer dit hittar du alltid kartor och broschyr med pengar på kuponger.

Prova biljettuppdelning: Om du reser med tåg så länge du går från A till B via olika stationer kan det fungera billigare att köpa separata biljetter.

Använd lojalitetspoäng: På semester använde jag mina Boots-fördelskartor för att få måltider med smörgåsar, chips och en drink för en picknick.

Haggle: Om du ‘äter ute på lokala kaféer eller restauranger som inte har rabattkuponger kan du alltid be om den bästa affären.

Tänk alltid på kuponger: Det kan finnas ett specialerbjudanden på menyn som sparar dig mer. På semester hade vi en rabattkupong för Toby Carvery men när vi gick in var det en överenskommelse som fungerade bättre.