Char och sparris kan slå platsen denna jul

Char och sparris kan slå platsen denna jul

Arctic Char i pergamentpapper lagar fisk och alla andra grönsaker som är inneslutna i ett lufttätt skal.

Audla skickade ett recept på Arctic Char beredd i pergamentpapper, en metod som i grunden dammar fisken och eventuella tillhörande grönsaker i ett lufttätt skal, vilket ger en munvatten och fuktig måltid.

Denna version är beredd tillsammans med potatis och sparris.

2. Ta två bitar av pergamentpapper, vik i halva och skär en halvcirkel som börjar vid varje veck. De ska likna en hjärtform när de utvecklas. Belägga varje bit av pergament med olivolja (eller smör) på båda sidor. Denna Youtube-video ger en bra demonstration.

3. Placera potatis i en såspanna, täck med saltat vatten; koka upp. Minska värmen till medium låg och simma tills det är mjukt, ca 20 minuter. Dränera.

4. Ta en kruka med lätt saltat vatten till koka. Tillsätt sparris och koka upptäckt tills det är något ömt (cirka fem minuter). Dricks, dump sedan omedelbart i isvatten i flera minuter tills det är kallt för att sluta matlagningsprocessen. När sparrisen är kallt, töm den väl och lägg åt sidan.

5. Placera en karamellfilé, halv asparges och halva potatisen i mitten av ena sidan av ett beredd perkamentpapper. Strö över salt och peppar och drizzle med extra jungfruolja. Vik ihop den andra halvan av cirkeln och försegla pergamentkanten genom att lägga överlappande veck runt kanten. I slutet, vika den sista veckan i motsatta riktningen för resten för att försäkra att den tätar. Upprepa med den andra delen och resterande ingredienser. Placera påsar på ett bakplåt.

6. Baka i förvärmd ugn i 15 minuter, avlägsna från ugnen och låt sitta i fem minuter innan du skär öppet pergament. Charet görs när det lätt flakar med en gaffel.

Audla föreslår också en fin sås att gå med maträtten: en blandning av majonnäs, Dijon senap, citronsaft och en prydnad vitlök. Eller han säger att misiraq (åldrig sälolja) fungerar bra om du har tillgång till det.