Charles kommissionärer överväger alternativ för välgörenhetsavtal

Charles kommissionärer överväger alternativ för välgörenhetsavtal

Välgörenhet har varit och fortsätter att vara ett tema under hela semesterperioden i Charles County, men med att ge måste organisationen komma. Och länets välgörenhetsspårare, som för närvarande drivs av United Way of Charles County och LifeStyles of Maryland, ligger på randen av några stora förändringar efter det att den väntar på förnyelse.

På grund av minskad användarhastighet och organisationsförändringar, sade Michael Bellis, verkställande direktör för länets filial United Way, att hans organisation drar sig ur nästa kontrakt och ger full administrativa rättigheter till LifeStyles of Maryland.

Kontraktet förnyas för närvarande årligen i januari, sade Bellis. Det finns 50 organisationer som för närvarande är inskrivna i programmet, men bara 56 procent av dessa välgörenhetsorganisationer har loggat in på programvaran under de senaste tre månaderna.

‘Det var den trend som vi såg som berörde oss’, sa han. ‘Av de 50 registrerade, bara sju av dem faktiskt matar in siffror och faktiskt rapporterar vad de gör. Så i intresse av fullständigt upplysande och öppenhet, det är anledningen till att United Way har valt ut. ‘

Charity tracker kontraktet är mellan Simon Solutions, Inc. och LifeStyles i Maryland, men länet skulle bidra med $ 10.000 i bidragsfinansiering för att komma in på kontraktet.

Sandy Washington, verkställande direktör för LifeStyles of Maryland, säger att organisationer som använder välgörenhetstracker-tjänsten inte behöver betala för det från och med än.

Anledningen till att så många inte konsekvent använder tjänsten, sade Washington, beror på att webbplatsens presentation fortfarande håller på att bearbetas. Och det har aldrig varit några garantier om kontraktet skulle förnyas.

De tränar fortfarande vissa organisationer för att förbättra användningen av tjänsten, sa hon och testa hur systemet kan användas ytterligare. När de går framåt kommer kostnadsdelning att övervägas.

Att signera en långsiktig affär skulle också locka fler organisationer, sa hon.

‘Det är svårt att säga till en organisation’ Hoppa ombord ‘och sedan i slutet av det och säga’ Nu när du är ombord, kommer du inte att kunna gå vidare med detta ‘,’ Washington sade.

Hon sa när LifeStyles gick med på att administrera tjänsterna med United Way i juli, var en av de första sakerna de gjorde att dela information med olika ideella organisationer om hur tjänsterna fungerar.

Därefter ökade deltagandet. Användningen ökade ‘dramatiskt’, sa hon.

Kommissionärerna Amanda Stewart (D) sa att länet behöver mer information om exakta kostnader för ett nytt flerårigt avtal skulle vara.

Länet betalar 100 procent av fonderna, sade Stewart, och hon skulle vilja utforska olika sätt att sprida finansieringen runt.

‘Innan vi rösta om någonting behöver vi definitivt vårt råd att se över kontraktet,’ sa hon. ‘Vi har mycket läxor att göra.’

Kommissionärernas vice ordförande Ken Robinson (D) sa att någon långsiktig mjukvarustjänst typiskt är billigare årligen. Washington sa att hon kom överens och förväntade sig att det skulle bli en nedgång i årspriset om länet skulle överens om att finansiera en flerårig affär.

‘Om du förnyar i ett år är det X summa. Om du förnyar i flera år tenderar det att vara billigare, säger Robinson. ‘Eftersom vi har gjort det på årsbasis, om vi gör det i flera år och vi bestämde oss för att vi ville fortsätta med välgörenhetsspåraren , vi skulle spara pengar. ‘

Kommissionär Debra Davis (D) sa att hon har varit inblandad i välgörenhetsspårare och dess utveckling och det har varit en ‘enorm tillgång’ i samhället. Det har finansierats genom bidragsprocessen nu, sa hon. Det skulle vara en missnöje om de tillät det nuvarande kontraktet att upphöra, sa hon, ‘speciellt runt semestern.’

‘Vi är ett sådant ge län,’ sa Davis. ‘Det är så viktigt att vi organiserar välgörande ger. Och det här är vår enda chans att göra det.’

Stewart sa att som en grundare av en ideell organisation i samhället tror hon att verktyget inte publiceras.

‘Jag vet flera ideella organisationer som inte använder det här och när jag nämnde det hade de ingen aning om det,’ sa hon. ‘Om vi ​​stöder detta verktyg med finansiering, skulle jag kräva att vi ger det mer fokus på hur vi marknadsför detta och få den här informationen till allmänheten.’

Med länets resurser sa Robinson att det inte skulle vara svårt att sprida ordet om tjänsten runt länet.

Stewart sade dock, om länsstyrelsen ska betala för tjänsten, måste det finnas viss försäkran om att det finns ett värde för länet totalt sett. Och ändå sa hon, de måste titta på olika sätt att finansiera det.