Charlie Wyke firande gjord i Las Vegas som Bantams slog jackpot på väg än en gång

Charlie Wyke firande gjord i Las Vegas som Bantams slog jackpot på väg än en gång

Brown hade lämnat bordet då, skickat till stativet för sina protester i kölvattnet av Wykees avgörande spotspark, vilket ledde till att McCall samlar vinsterna en gång till.

Även med tanke på Southends imponerande hemstatistik kan man argumentera för att City blir en säker satsning på sina resor.

Wyke medgav att nerverna fladdrade när han satt på plats. Du skulle aldrig ha känt det när bollen saktade ned mitt hemförsvar Mark Oxley.

City har vunnit nio bortspel i vart och ett av de senaste tre säsongerna. Nu kan de vara lika med halvvägs om de slår Wimbledon på lördag.

Det är en del prestation och visar varför deras nuvarande höga position förblir fullt förtjänt.

Wyke s lager fortsätter att stiga med ett annat mål som gör det 11 hittills.

Och han demonstrerade återigen styrkan i sitt allroundspel med hur han spelade i andra.

Hans välmätta flick för att upprätthålla Nicky Laws tidiga sprängning genom Southend-grupperna bidrog till Dominic Poleons öppnare.

Då var det välmätta passet för att skicka mittfältaren scampering in i lådan för att rita utslaget utmaningen från Ryan Leonard och vinna spotsparken.

Det är inte svårt att föreslå att Wykes namn oundvikligen kommer upp i några samtal under nästa månads överföringsfönster.

Klubbarna kommer givetvis att hålla ett öga på någon anfallare i målen, särskilt den som har tagit upp en uppdelning från den här tiden i fjol.

Testet kommer ifall någon rival vågar testa stadens lösa med ett bud. Vad är hans mitten av marknadsvärdet? Absolut dumma pengar givet den avgörande rollen han spelar för att behålla den höga statusen i League One.

Föreställningar som lördag kommer bara att öka exponeringen för en spelare som, låt oss inte glömma, nästan skrivit av den första månaden av säsongen på grund av hans sommarskada.

Men Wyke är inte den enda anledningen till att City fortsätter att cementera den avspelningsplatsen som de nästan har gjort egna eftersom McCall kom tillbaka för 18 månader sedan.

Matt Kilgallons bidrag till Roots Hall var lika viktigt i den slutliga bilden.

Mitthalvdelen fortsätter att ställa in den högsta fältet på baksidan, vilket visar obefläckad timing med två strafffickficks väljer att neka Anthony Wordsworth och Nile Ranger i lovande poängpositioner.

Den typen av flitig försvar säkerställde att Rouven Sattelmaier var ganska väl skyddad även när Southend steg upp ett redskap efter pausen.

Hemsidaens öron ringde fortfarande från lambasting som de fick från Brown efter en dålig ansträngning vid Bristol Rovers föregående vecka.

Men det förväntade svaret tog ett tag när City kom fram mycket snabbare från fällorna.

I en tidig glädje slösade Poleon den bästa chansen när han misslyckade en omärkt Wyke i en bättre position att gå på egen hand och tvinga en räddning.

Men det fanns inget misstag efter nio minuter, Law kombinerade med Wyke och borde sedan i ett lågt kors som lämnade Poleon med en rak framkant.

Southend s svar flimmered som Wordsworth satte en friare direkt på Sattelmaier och några fans hyllade tidigt som Stephen McLaughlin s försök böjde bakom nätet.

Utjämnaren kom med 15 minuter kvar, Ranger fick bekräftelsen efter matchen som målare efter att han hoppat ihop med McLaughlin för att gå hem till Jermaine McGlashans kors.