Charlottetown Airport har några förslag att göra semesterflygning mindre stressande

Charlottetown Airport har några förslag att göra semesterflygning mindre stressande

Med årets mest trafikerade dagar påminner man om att dyka upp tidigt. Ge dig själv mycket tid att resa till flygplatsen, parkera, gå igenom incheckning och säkerhetskontroll innan du går ombord. Linjerna blir längre än normalt så att de anländer minst 90 minuter före din planerade flygning, speciellt under högsta flygtider, vilket inkluderar tidiga morgnar och middagstid.

Ho ho hålla vätskor, aerosoler och geler.

Vi vet att du har eggnog, sockerkakor och mormors fruktkaka i hjärnan, men glöm inte att undvika att föra saker som innehåller vätska, aerosoler eller geler i din bärväska. Detta inkluderar alkohol, snöklot, lönnsirap, parfym och lotioner.

Unwrapped presenter är de bästa.

Du använde dubbelsidigt band, vikde ändarna perfekt och till och med bundet en båge för att avsluta. Martha Stewart skulle vara stolt. Men vänta, du reser och den gåvan är inte för CATSA-screening officer. Om du reser med gåvor, kan innehållet behöva inspekteras under screeningprocessen. Det är bättre att visa upp dina Martha-färdigheter och sätta in dina gåvor när du kommer till din slutliga destination.

Låt dig koppla av.

Helgerna är stressiga så gör dig själv en tjänst och planerar att rensa säkerheten tidigt. Förutom fler personer på flygplatsen finns det fler väskor, vilket innebär att screening kan ta längre tid. Planera att gå igenom screening tidigt, så att du kan njuta av avgångsloungen bekvämligheter. Sippa på en latte och njut av en skål med skaldjurssoppa från Budley on the Fly eller bli inspirerad till din nästa resa genom att kolla in vår Just Go! färdväg fylld med bilder från Islanders äventyr till långt borta platser.