Chasing trees på Big White

Chasing trees på Big White

Det är det närmaste till den verkliga himlen.

Swooshing in och out av snöiga glades på Big White Ski Resort är en av världens erfarenheter som lägger till en spektakulär ny dimension för skidåkning och snowboarding, särskilt under semestern.

Allt är vitt, mjukt och tyst. Skogen med fluffig snö och snöiga vita träd filtrerar bort allt ljud, lämnar tystnad, ensamhet och skönhet och skapar en himmelsk känsla av glidning på puffiga moln.

Det coolaste är att någon kan göra det. Du behöver inte vara en stjärnskidåkare eller boarder gröna löpare kan göra glans också.

Big White är känt för sina underbara woodsy glades med välskalade snötäckta evergreens för nybörjare till tjock skogskledd terräng för avancerade skidåkare och boarders. Dessa skogar tenderar att hålla pulver längre tack vare skuggan och skyddskläderna ger.

Av den spektakulära 810 hektar skidbana på Big White är 618 hektar alpina glades.

‘Låt oss söka efter några träd!’ Säger Don Swift, en Big White snowboardinstruktör som är mer känd som ‘Swifty’.

Kände mig lite nervös, frågade jag specifikt för Swifty på grund av hans lättillgängliga natur. Vid en otroligt 82 år ung, kan den tidigare skidskolaägaren från Calabogie, Ont, glida genom glades som smält smör.

‘Hemligheten med att göra glades ser inte på träden, titta på dem’, säger Swifty som han leder mig genom några lätta glider längs Schwarzwaldskörningen. ‘Om du stirrar på träden, går du till springa in i dem. ‘

Är du en skidåkare?

Ett bra tips, som tidigare jag stirrade på träden. Lyckligtvis är de snöiga evergreensna i Big Whites glans så mjuka att när jag sprang i några grenar blev bara mitt ego skadat.

‘Håll din kropp och knän så lös som en gås’, säger Swifty till mig. ‘Låt din kropp flytta med dips i snön precis som du är flytande.’ Börja enkelt, lägger han till. Först försök åka skidor runt några träd, sedan springa tillbaka på huvudkörningen. På Big White finns det en grön springa från toppen av varje lift, och många har några snöiga glades att träna på.

‘När du bygger lite förtroende, försök att gå lite djupare in i träden, sedan zip ut på körningen igen.’

Som en grön och blå körboarder visste jag aldrig att jag kunde försöka på ett säkert sätt, men nu är jag beroende.

‘Det största hindret för glädje är rädsla’, säger Big White snowboard instruktör Addy Jeun, 29, från Guelph, Ont.

‘Jag kallar det tjejen hjärna’ quips hon.

Addy tar mig till Enchanted Forest en spektakulär körning som jag aldrig skulle ha hittat utan en guide.

Det är så högt uppe i bergen vi är i molnen, men otroligt är det en lätt grön körning. De snötäckta evergreensna kallas ‘snöspökar’ är överallt. Och den glittrande solen ser ut som om de är täckta med blinkande diamanter som tyvärr inte min kamera kunde fånga.

Det är så hisnande, så surrealistiskt, att jag börjar gråta med lycka.

‘Det lägger verkligen till en annan dimension för att åka skidor’, säger mästare instruktör Ollie McEvoy, som är så glada över att introducera människor till glädje av bergglidning som han kom med på sin lediga dag.

Det är vad instruktörer är som på Big White.

För skidåkare säger Ollie att nyckeln till glidning är att hålla fötterna ihop.

‘Och titta inte på dina fötter. Titta framåt och kartlägg din väg. ‘

Som alltid, om du tar upp för mycket fart för komfort, vänd dig bara till skidbacke och det kommer att sakta ner dig.

Om du känner dig rädd för glädje, torka det inte. Istället lek säkert och boka en instruktör i ett par timmar istället för att förneka dig själv denna fantastiska, otroliga, himmelska upplevelse.

Det är billigare än att äta ute och har nollkalorier. Så kom dit och gå och leta efter några träd!

Ladies Day drar internationell publik

Varje onsdag under skidsäsongen vid Big White sjunker världens kvinnor.

Unga och gamla, nybörjare till expert, självsäker eller blyg, kvinnor från ett dussin länder swoop år efter år för Ladies Day.