chef Phil Neville förklarar nedsättande tweets

chef Phil Neville förklarar nedsättande tweets

Phil Neville har sagt att kontroversen kring de olämpliga tweets han skrev tidigare inte har minskat sin stolthet över att bli Englands kvinnliga lagledare.

Tweetsna, som skrevs i 2011 och 2012, uppträdde inom några timmar efter hans möte i förra veckan och var märkta som och sexistiska genom anti-diskriminering välgörenhet Kick It Out.

Med hans utnämning redan i brand för en uppfattad brist på referenser, var han tvungen att förklara sig för sina nya arbetsgivare, fotbollsförbundet och utfärda en skriftlig, offentlig ursäkt.

Mot bakgrund av media för första gången sedan han fick jobbet på National Football Centre på måndag, nekade Neville att han var sexistisk men erkände att han bara hade själv skyldighet.

Fråga om huruvida Furore hade gjort de senaste dagarna svårt, sa 41-åringen: FA meddelade min utnämning, det var förmodligen en av de bästa ögonblicken i min karriär.

Det var besvikelse, men jag ser alltid mig själv i spegeln. Det fel ingen annan att dessa ord användes.

varför jag tyckte det var viktigt att jag bad om ursäkta, och jag ber om ursäkt igen idag.

don think (tweets) är en återspegling av mig, min karaktär, mina övertygelser, hur jag blev uppvuxen. Jag vet att min far inte är med mig nu men jag vet att inte hur han har velat mig att skriva, uppföra, agera.

har alltid varit ett av mina egenskaper som jag är ärlig mot mig själv och du måste ta den kritik som kommer din väg. förklarade sedan sammanhanget till de mest problematiska av tweetsna, som hänvisade till att ha just sin fru.

Den tidigare England, Manchester United och Everton-stjärnan sa att han bara hade slått henne vid bordtennis medan han var på semester. Han tillade att han helt förstod allvaret av våld i hemmet och beklagade sitt språk.

Den tidigare Valencia-assistentchefen, som även coachat på Manchester United och tog sessioner med England U21-laget, förklarade också att det alltid var hans avsikt att ta bort sitt twitter-konto så snart han blev en chef, eftersom han inte trodde att de två var kompatibla .

Baroness Sue Campbell, FA: s chef för kvinnofotboll, var också på St George Parks mediakonferens och berättade för reportrar att den styrande kroppen hade sökt igenom sina sociala medier konton som letade efter flaggord som en del av sin bakgrundskontrollprocess.

De förekommande tweetsna hämtades inte på grund av att de inte innehöll något av de sökta orden, så frågan diskuterades inte under hans intervjuer.

Han blev ifrågasatt om dem i tisdags, men när de första rapporterna om dem kom fram, men det var bestämt att han inte skulle möta några disciplinära åtgärder.