Oregon State Beavers herrar basketboll toppar UCLA

Oregon State Beavers herrar basketboll toppar UCLA

Tres Tinkle gjorde 16 poäng och Oregon State Beavers stängde UCLA Bruins sent för en 69 63 seger på torsdag kväll på Gill Coliseum i Corvallis.

Beavers tog kontroll över ett fram och tillbaka spel i sista minuten, med Tinkle och Stephen Thompson Jr. slår tre pekare mindre än en minut från varandra för att ge OSU en 65 60 ledare. Drew Eubanks ‘dunk sedan lägga Beavers upp 67 60, och de höll på för segern att förbättra till 11 7 totalt och 3 3 i Pac 12 spela.

Tränare: UCLA: Steve Alford 109 50 i fem årstider vid UCLA (494 256 totalt). Oregon State: Wayne Tinkle 51 60 i fyra årstider i Oregon State (209 151 totalt).

RPI: UCLA: 49. Oregon State: 169.

KenPom-betyg: UCLA: 51. Oregon-stat: 111.

Förra veckan: UCLA: Vann 83 64 vs Utah; Förlorade 68 59 mot Colorado. Oregon State: Förlorad 62 53 vid Gå Ner ett Kilo I Veckan nr 17 Arizona; Förlorade 77 75 vid nr 11 Arizona State.

Tidigare möten: UCLA svepte Oregon State förra säsongen och slog Beavers 76 63 på Gill Coliseum och 78 60 på Pauley Pavilion. Bruins leder alla tidsserierna 94 38 och är 39 28 i Corvallis.

Huvudstatistik: Sedan starten av konferensspelet äger UCLA det mest effektiva brottet i Pac 12 och Oregon-staten har det mest effektiva försvaret, per KenPom. Bruins scorer 86,3 poäng per spel, medan OSU håller motståndare till 65,2 poäng per spel och 40,9 procent skott från fältet, som båda leder konferensen de senaste tre veckorna.

Motståndare rundown: Det har varit en tumultuous några månader för Bruins, som gick in i säsongen med en topp fem rekryterande klass samtidigt som de ersatte två första runda utkast. De började i AP Top 25 men mötte omedelbart drama när tre freshsmans Cody Riley, Jalen Hill och LiAngelo Ball avbröts för säsongen efter butikshiftning under en lagresa till Kina. Medan Ball (som sedan har lämnat laget) har det kända namnet Riley och Hill var fyra stjärniga rekryter förväntas bidra med denna säsong.

UCLA sjönk Går Man Ner I Vikt från rankingen under de senaste två månaderna och har varit upp och ner under hela året och slog Kentucky den 23 december för en signaturvinst. Men Bruins satt upp en säsong låg 59 poäng lördag i en hemmapost till Colorado, vilket tränare Steve Alford sa var ‘så fattigt som vi’ spelat hela året. ‘

Aaron Holiday, 21-åriga yngre och yngre bror till NBA-vaktarna Jrue och Justin Holiday, är på midseason-vaktlistan för träpriset. Han är bunden för femte i scoring (18.9) och tredje i assists (5.2) i Pac 12 och är konferensledare i minuter spelade per spel (36,9).

Bruins har en av konferensens mer omfattande lineups med erfarna stora män Thomas Welsh Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och Gyorgy Goloman, plus 6 fot 8 nybörjare Kris Wilkes som startar små framåt.

Utanför startlinjen har de fått solid produktion från freshman guard och tidigare femstjärniga rekrytera Jaylen Hands (11,6 ppg, 3,9 rpg, 2,8 apg) utanför bänken.

Roligt faktum: Oregon State assistent tränare Stephen Thompson har korsat stigar med UCLA huvudtränare Steve Alford vid flera tillfällen som spelare. Alford var senior i Indiana när Hoosiers vann national titel 1987 och slog Syracuse när Thompson var nybörjare. De två var också med Sacramento Kings för lagträningsläger i början av 1990-talet.

‘När någon slår mig, är jag inte så nöjd med dem, säger Thompson.’ Men han har blivit en bra kille. ‘

Insatserna: Beavers visade imponerande ansträngning på vägen förra veckan mot Arizona skolor men kom upp tom trots att andra halvlek leder i båda matcherna. ASU-nederlaget var ett av de hårdare förlusterna att ta denna säsong och satte lite press på OSU att reagera under ett par hemspel mot Los Angeles-skolorna efter att ha startat konferensspel 2 3. Vinster skulle väga stora i de tätt kondenserade konferenslägena som Beavers lobby för postseason play.

På flipsidan är UCLA ett NCAA-turneringsbubbelag och en förlust för Oregon-staten vars RPI-ranks sist i Pac 12 kan vara ett brutalt slag.

De sa det: ‘Vi är inte glada över att förlora med nio till Arizona, förlora av två till Arizona State. Vi kände oss som om vi hade dessa spel. Vi borde ha vunnit. Vi kunde definitivt ha vunnit. Vi måste fortsätta att lära oss att avsluta. ‘ Tres Tinkle