Oregon State Police och lokal brottsbekämpning påminner oss

Oregon State Police och lokal brottsbekämpning påminner oss

Oblåda fordonskonsulter, inklusive barnpassagerare, tillsammans med nedsatta och andra farliga förare kommer att stå i fokus för ökade efterlevnadsinsatser under 2011 års helgdag för helgdagar. Oregon State Police (OSP) och andra brottsbekämpande organ över hela landet och nationellt kommer att arbeta övertid, sätta ökade patruller på vägen i ett försök att förhindra förlust av hundratals liv i trafikolyckor under den längre helgdagen.

ODOT-rapporter om fatalitetsanalys rapporterar att sex personer dog i sex separata trafikolyckor i Oregon under 2010 års helgdag för helgdagar den 28 maj 31. Sedan 1970 har nästan 260 personer dött i trafiken i Oregon under denna semesterperiod. Under de senaste 25 åren var cirka 54 procent av dessa dödsfall resultatet av alkoholrelaterade kraschar.

OSP-superintendent Chris Brown uppmanar alla att resa denna helgdag för att spänna upp och ha en vilad, varsam och nykter förare som kör varje fordon.

och försvagning av föraren är faktorer som oftast leder till allvarliga krascher, så gör din del genom att köra säkert och nyktert och korrekt använda dina säkerhetshinder och barnsäkerhetsstolar, säger Brown.

Under de föregående fyra helgdagarnas helgdagar arresterade OSP-soldater över 320 DUII-förare, inklusive 73 Gå Ner I Vikt Snabbt DUII-arresteringar under fjolårets 102-timmars semesterperiod. (Combined Accident Reduction Effort).

Carla Levinski, ODOT Occupant Protection Program Manager, noterade att alkohol och Går Man Ner I Vikt brist på säkerhetsbältesanvändning kan vara en dödlig blandning.

kraschdata visar att nästan hälften av våra oupphörliga dödsfall är personer som har mätbart alkoholinnehåll i blodet, säger Levinski. på helger.

Även om vi rankar tredje nationellt i säkerhetsbältesanvändning, har vi fortfarande folk som ignorerar lagen, 97 procent, så Oregon poliser kommer att leta efter dessa kränkare dygnet Går Man Ner I Vikt runt, säger Levinski.

Oregon State Police, Oregon State Sheriff Association, Oregon Association of Chiefs of Police och Oregon Department of Transportation erbjuder följande säkerhetspåminnelser för semesterresor:

Få vila innan du testas. Trötta förare är vanligare under helghelgerna på grund av ökad resa och aktivitet. Var tålmodig och ge gott om tid för att nå din destination.

Var uppmärksam. En ouppmärksam förare är en växande säkerhetsproblem på våra vägar och en ökande faktor vid trafikolyckor.

Även när arbetare inte är närvarande, gäller alla arbetsgränsgränser fortfarande och böter dubbla. Inaktiva arbetszoner har fortfarande utrustning, omkörningar och ofullständiga förändringar i körbanan så att föraren måste sakta ner och vara vaksam.

Dela vägen. Don bakluckan och kontrollera dina speglar och blinda fläckar innan du byter banor.

Flytta över om du närmar dig någon typ av nödfordon, släpvagn eller vägkörningsfordon som stoppas på vägarna med nödljus aktiverat.

Nationella säkerhetsrådet uppskattar att över 400 personer kan dö och cirka 39 000 andra kommer att skadas vid trafikolyckor under denna semesterperiod. Under de senaste sex senaste helgdagarnas helgdagar var det genomsnittliga antalet trafikolyckor 12 procent högre än liknande helgdagar.

Alla spelar en viktig roll för att hålla våra motorvägar och stadsgator säkra. Omedelbart rapportera aggressiva, farliga och berusade förare till Oregon State Police på 1 800 24DRUNK (1 800 243 7865) eller ring 9 1 1.