Oregon studsar tillbaka med nära seger över UCLA

Oregon studsar tillbaka med nära seger över UCLA

Oregon hade inte kunnat stänga ut Arizona och USC under föregående vecka och såg UCLA skära en dubbelsiffrig ledning ner till en över de sista fyra minuterna på lördag. Men Payton Pritchard gjorde fyra fria kast i de sista sju sekunderna och ankorna höll på.

‘Det visar tillväxten säkert,’ sade senior MiKyle McIntosh. ‘De sista matcherna vi fouling och gjorde bottenbeslut under de sista fyra minuterna av spelet, sista minuten. Jag tror att det visar tillväxt och laget kommer ihop, lyssnar på tränare. Även om vissa saker inte gick vägen, vi slutade dra ut det. ‘

Hur det hände: Duckarna (13 7, 3 4 Pac 12) åberopade sina 11 tre pekare och säsong låga bindande åtta omsättningar för att ta en tidig ledning och gå upp med så många som 18, på en tre pekare av Pritchard för en 63 45 leder mindre än fem minuter in i andra hälften. Därifrån använde Bruins heta trepunktsskytte av sig själv att skära in i den ledningen, och nästan kom hela vägen tillbaka.

UCLA (13 7, 4 4) kom tillbaka inom 10 på 66 56 när Alex Olesinski slog sin tredje raka tre pekare. Duckarna fängde dem i flera minuter, med Paul White dunking hem två poäng av en hjälp från Troy Brown Jr. för en 81 69 ledare. Men två tomma UO-ägodelar följde, och Aaron Holiday kom till fälgen för att få Bruins inom enstaka siffror vid 81 73. Det var den femte av nio rakade fältmålförsök för UCLA, den sista en tre pekare av Thomas Welch capping a 10 0 spring som gjorde poängen 88 87.

I andra änden gjorde Brown två frispark för att ta ledningen till 90 87, och Welch missade en potentiell matchbindning tre. Otsinski gjorde det ett poängspel igen med två frikast, men Pritchard svarade i natura och gjorde det igen efter ytterligare två Fritt kasta av Holiday. Pritchard s sista två fria kast gjorde det 94 91 med 1,8 sekunder att spela, och Holiday missade Gå Ner I Vikt På En Vecka en heave från insidan halvcourt vid summeren.

‘Killarna hittade ett sätt,’ sa Altman. ‘Defensivt fick vi inte många stopp den andra halvan; de slags tog det vart de ville. Holiday skapade många möjligheter för sina killar, och de sköt det bra. (Men) många bra saker. Vi behövde hitta ett sätt att vinna, så att hänga på och Payton slog de fria kasten sent, var riktigt bra. ‘

Spelet började också som en fram och tillbaka affär, med McIntosh och Pritchard som gör tidiga treår och prins Ali svarade för att hålla UCLA inom 8 7. Men därifrån byggde andarna en del separation, vilket gjorde fem raka försök att gå på en Går Man Ner I Vikt 11 3-spring capped av en Pritchard layin för en 19 10 ledning. Efter UCLA stängt inom 19 14 gjorde Oregon ytterligare 8 av 9 försök, som slutade i en brun tre pekare assisterad av Victor Bailey Jr. för en ledning på 40 23. Sen i halva med Ducks upp 47 34, gjorde Bailey på en flottör över Welch, McIntosh kom upp med en stjäla och Pritchard matade Bailey för en åska gränd som hjälpte Oregon att ta en 52 38 ledning i halvtid.

‘Det hjälper inte att ligga bakom hela tiden,’ sade Bailey. ‘Du går in i en halvtid med en bättre känsla, killar höjer varandra. När du är nere, är energin inte så mycket.’

Vem stod ut: Pritchard fortsatte sin senaste uppsving med 25 poäng på 5 av 8 tre poäng skjutning, plus fyra returer och fyra assists. McIntosh och Bailey tillsatte 18 stycken, med freshman Bailey inrätta en ny karriär hög. Brown fyllde upp arkivet med 17 poäng, sex returer, fem assists och tre stjäl.

Vad det betyder: Tidigt i spelet visade ängarna vad deras potential kan vara när sakerna Går Man Ner I Vikt klickar, och de visade också lite nyfunna fjädring genom att hänga på sent. Oregon undviker också sin första tre matcher förlorade streak sedan 2013 14 säsongen.

Anmärkningsvärt: Under en första halvlek var tre-försvarande NCAA Outdoor 800 meter-mästare Raevyn Rogers känd vid centrum domstol tillsammans med Bowerman-priset som hon fick 2017. Den unga männen begav sig ingen omsättning i första halvleken, en natt efter att UO-kvinnorna hade bara en omsättning under hela andra halvåret och övertid i Oregon-staten på fredag. Oregon avslutade spelet med 19 assistanser och har minst 17 i fyra raka spel. The Ducks ’11 tre pekare var deras mest i Pac 12 lek denna säsong. De gjorde en säsong hög 15 gånger i nonconference play.