Organisationen vill att familjer ska ha en lycklig semester genom donationer

Organisationen vill att familjer ska ha en lycklig semester genom donationer

Stiftelsen Big House vill inte bara se till att alla fosterfamiljer har mer än tillräckligt med tåg och dockor till jul, men för barn att kunna Gå Ner ett Kilo I Veckan erbjuda presenter som kommer att placeras under sina julgranar genom donationsgåvan.

Big House Foundation verkställande direktör Micah Melnick sa att hon vill se till att familjer Går Man Ner I Vikt känner kärlek och stöd under semestern.

‘Det är ett sätt att berätta föräldrarna som samhället står bakom dem,’ sa hon. ‘Att vara fosterförälder runt jultiden kan vara svårt, och det kan vara svårt för barnen.’

De donerade gåvorna kommer att användas till organisationens årliga evenemang som kallas Santa’s Workshop, som tillåter barn att shoppa gratis julklappar till sina syskon och föräldrar. Under evenemanget sätter barnen sina utvalda gåvor som kommer att ges till sina familjemedlemmar på jul. Dessutom har föräldrarna möjlighet att hämta presenter till sina barn.

‘Vi vill få dem [barn] att tänka på att ge till andra, och det är vår möjlighet att hjälpa familjer att få presenter,’ sa Melnick. ‘Vi vill stödja familjerna och låta dem använda sina resurser för andra saker.’

Big House Foundation är en ideell grupp i Lee County som syftar till att förbättra barns liv i fosterhem.

Barn som sträcker sig Går Man Ner I Vikt från spädbarn till tonåringar kommer att vara på både det givande och mottagande slutet på Santa’s Workshop-event. Melnick säger att gåvaidéerna bör variera beroende på barnets ålder. Objekten måste också vara nya och inte användas.

Alla föremål från blöjor, aktivitetsmattor, dockor, cyklar och Lego sätter på presentkort och kommer att accepteras. Föräldrar och syskon ‘gåvor kan ligga inom ett prisintervall på $ 1 $ 5. Organisationen ber också om presentförpackningsmaterial och presentpåsar för deltagare som planerar att förklara sina gåvor i dekorativa färger. Monetära donationer kommer också att accepteras.

Även om du får en gåva kan det vara en härlig upplevelse för barn som deltar i Big House Foundation. Att ge en gåva till en familjemedlem betyder hela världen för barnen.

‘Deras ögon lyser upp. Några barn måste vi förklara de’ plockar ut någonting för någon annan för att de inte brukar ha möjlighet att ge, säger assistentledare Blake Melnick.

Han sa att vissa barn har svårt att vänta till jul för att ge sina gåvor till sina nära och kära, eftersom de är fyllda av spänning. Melnick sa att evenemanget och donationerna är en stor affär för många av de fosterfamiljer som deltar.

‘Det är väldigt snyggt att låta barnen handla till sina syskon och föräldrar,’ sa han. ‘Det är till hjälp för fosterföräldrarna och de är alltid så uppskattade.’

Organisationen söker även frivilliga för Santa Workshop i december.

Tidsfristen för donationer är 8 december.

Vårt prisbelönta team av journalister är bäst att täcka nyheter i östra Alabama. Under en begränsad tid, få en digital prenumeration på bara $ 3,95 per månad.