Organisera en semester ljus show

Organisera en semester ljus show

KENTON Dussintals semesterdisplayer och mer än en halv miljon ljus belyser Kenton Saulisberry Park varje december, som tjänar som en av områdets största körning genom julevenemang. Men hur går det samman?

Lake of Lights, en semesterevenemang som körs varje natt till och med 26 december, samordnas av Kenton bosatt George Wyndham, tillsammans med en nio medlemskommitté och nästan 100 volontärer.

Utskottet börjar planera Lake of Lights varje januari, möte varje månad för att diskutera var och en skärm ska gå, reparera och operationen, som Wyndham säger.

November är vad Wyndham ringer tid. Det här är när alla skärmar är uppställda och alla eluttag och kraftledningar är placerade.

Att genomföra en sådan massiv ljusutställning tar mycket blod, svett och tårar, men för Wyndham är det allt värt det.

1. Varför tar det nästan Gå Ner I Vikt Snabbt ett helt år att samordna Lake of Lights?

Ju bättre planerade vi är desto lättare går det. Vi har att göra med begränsad tid och ett begränsat antal människor, så det är viktigt att vi vet vad vi vill att alla ska göra när de är där ute.

2. Vad är några saker du gör under lågsäsongen för att förbereda?

Jag har visat ut i min bakgård som jag tinker med. Jag har en tunnel av ljus som jag satt upp på bakgården för att försöka hitta hur man får det att fungera bäst. Jag gör lite tinkering så som varje sommar Gå Ner I Vikt Snabbt för att komma med visningsidéer. Får jag konstigt utseende från grannar undrar varför jag sätter upp julljus i juni eller juli? Åh ja [skrattar].

3. Vad är den svåraste delen?

För mig var el Gå Ner I Vikt På En Vecka den svåraste delen i år eftersom det var det första året jag ansvarade för det. Jag har aldrig gjort det förut, så det var en lärande upplevelse för mig. En annan stor svårighet är att få de stora skärmarna uppe. Vi har en 15 fot ren och släde. Det tar sex personer ungefär en timme att sätta upp var och en av dem. Att hitta volontärer är en annan svår del eftersom vi alltid gör detta under fotbollssäsongen [skrattar].

4. Vad är den mest givande delen?

Slår på dem för första gången. Det stillbilder ger ett leende till mitt ansikte när vi vänder på ljusen. Trots att jag varit ute och svettat och grått och körde i en månad, spännande att slå på lamporna och se allt som kommer till liv. Lyssna på barnen och när de går igenom är också mycket givande.

5. Hur ser du till att alla lampor fungerar?

Det här är vårt sjunde år som gör detta, och vi förbättrade den elektriska aspekten dramatiskt från var vi började. Vi brukade ha en panellåda som hade sex uttag som hängde på ett bräde mot polen den elektriska mätaren var på, så det var snällt skrämmande. Vi uppgraderade väsentligt, satte mycket av det under jord och använde jordfelkretsbrytare. Jag är mycket säker på vår elkälla nu.

6. Vad är några saker du hoppas kunna lägga till i Lights Lake i framtiden?

En sak vi vill göra men tillflyktsort lyckades göra är att få ljus upp i träden. Tyvärr är grenarna minst 40 meter i luften, så vi skulle behöva en skopbil eller något för att komma dit uppe. Det är tufft, men det jobbar vi med. Jag har också 10 olika områden som jag tycker om att ha utvecklat. Jag gillar att göra en jul carol område, ett missfit leksak område, ett tecknad karaktär område, saker som så. Mitt mål i längden är att ha ljus och skärmar över hela parken. Just nu har vi sex tiondelar av en mil, och parken från port till grind är nära en halv mil.

John BushThe Lima News En 15 fot ren är en av de många skärmarna på Lake of Lights. Wyndham sa att det tog sex timmar i timmen att sätta upp renet.