Organiska NC Julgranar

Organiska NC Julgranar

Det klagar nästan en ring en gång du kan tro det? Jag kan men kalendern säger att det är sant, så jag kommer att fokusera lite på giftiga fria tips för semesterfirande i månaden! Börjar med vår huvudrätt för idag: Organiska NC Julgranar.

Visste du att vår egen NC är nummer två producent av Går Man Ner I Vikt julgranar i nationen (efter Oregon)? Vi är mycket älskade av människor i biz för att odla vackra Fraser Fir trees. Nackdelen är att julgranproduktionen använder en bra bit av kemikalier, vilket hotar arbetarnas hälsa, bondens grannar och det omgivande ekosystemet.

En särskilt otäck kemikalie som kallas disulfoton har frivilligt tagits bort från marknaden av dess tillverkare, Bayer Crop Science, för alla användningar med endast två små undantag: Fraser Firs i NC och kaffeträd i Puerto Rico. Från och med 2006 användes det fortfarande på cirka 32% av NC-julgranar, men tack och lov har antalet fallit ner varje år. Det är en organofosfat (översättning: nervgift som är högt giftigt för människor såväl som skadedjur), och även en systemisk bekämpningsmedel, vilket innebär att den tas upp i trädet genom sina rötter och löper genom trädets hela system. Den goda nyheten: kemikalien ligger i hela trädet, så det tvättar inte i regnet, och hela trädet är skyddat från skadedjur. Den dåliga nyheten: Går Man Ner I Vikt kemikalien är i hela trädet! Det tvättas inte i regnet, så att högt giftigt nervgift fortfarande finns i trädet när du tar hem hemma, i varje nål som faller på ditt golv när trädet torkar ut i varje smutsig sap som fastnar på dig medan du får saken hissad och dekorerad. Tänk på småbarn som rusar under det trädet för sina presenter, och de husdjur och spädbarn som släcker av misstag slår ner en mycket glad tanke.

Lösningen: Få dig ett organiskt julgran eller krans. Här Toxic Free NC-guide till ekologiska NC-julgranodlare för 2008. Tyvärr säljer få i Raleigh, men jag antar att du kan hitta åtminstone lite lite. Om du hittar någon jag hade på min lista, var snäll och låt mig veta så att jag kan lägga Gå Ner ett Kilo I Veckan till dem! Och vet att när du väljer ett ekologiskt träd eller en krans som odlas i NC, stödjer du en NC-bonde som skyddar vår miljö, för att inte tala om att köpa en produkt som är säkrare för dig och för de arbetare som växte det. Det är en bra sak, och ett underbart sätt att komma i semestern.