Origins of a National Holiday

Origins of a National Holiday

När de flesta amerikaner tänker på den första tacksägelsen, vänder sig deras sinne till en semi-mytisk 1700-talets fest som delas av pilgrimer och indianer. Färre kan veta att den moderna versionen av en nationell Thanksgiving-semester faktiskt kom fram till slutet av 1800-talet. Född på en lantgård i New Hampshire i 1788, var Hale känd som redaktör för Godey Lady Book, en periodisk grundad av den godartade utgivaren Louis Godey och den mest fenomenalt framgångsrika av ett magasin utfärdat före inbördeskriget, som TIME uttryckte det 1930 Under hennes ledarskap Går Man Ner I Vikt publicerade publiceringen vita bröllopsklänningar och julgranar, trender ofta till Storbritannien Queen Victoria. I tidskriftssidorna sverkade Hale av rynkor som bröt på att applicera brunt slaktpapper som blöt i äppeläger i pannan och beskrev duvor som den enda fågeln i New England som var värt att laga mat.

TIME kände Gå Ner I Vikt Snabbt också henne som korsfarare som uppmanade kvinnors tillträde till läkemedelsutövning, mer grundlig kvinnlig utbildning, utländska beskickningar, medan Fortune-kolumnisten John Chamberlain skrev att det var irriterat av den kvinnliga positionen för kvinnorna före inbördeskriget och fortsatte att sätta den smickrande termen vetenskapen till språket i tidningen A History of American Business. Hon hjälpte till och med att finansiera hela kvinnliga Vassar College, grundad 1861. Men hon trodde inte på kvinnor rösträtt, och hon trodde inte att kvinnor kunde göra alla yrken lika bra som män. Snarare, som en änka och en mamma till fem barn, trodde hon att en högkvalitativ utbildning var väsentlig för att förbereda kvinnor för den viktigaste kallelsen på den kristna mamman i barnkammaren på jorden.

Hennes lobbyarbete för att göra Thanksgiving semester kan spåras tillbaka till en passage av hennes 1827 roman Northwood. har för få helgdagar, skrev hon. liksom den fjärde juli bör det vara en nationell festival som observeras av alla människor som en exponent av våra republikanska institutioner. Enligt Melanie Kirkpatricks historia av tillfälle, Thanksgiving: The Holiday i hjärtat av American Experience, förutom att publicera redaktionella i Godey Lady Book, skulle Hale främja sin kampanj genom att publicera Thanksgiving temedikt, berättelser om familjer som lyckligtvis äter tillsammans och recept för höstmat som stek kalkon, pumpa paj och sötpotatispudding, för att få folk hungrar för en dag när de kunde äta alla dessa läckra matar.

Få din historikfixning på ett ställe: anmäla dig till det veckovisa TIME History-nyhetsbrevet

Hon lanserade också en brevskrivningskampanj till medlemmar av kongressen, guvernörer och presidenter. President Zachary Taylor sade omkring 1849 att det Gå Ner I Vikt Snabbt Piller var upp till staterna att bestämma när och om att deklarera en Thanksgiving-semester Under den perioden firades en sådan semester ofta från september till december, beroende på platsen. Några politiker tyckte att den offentliga tacksägelsen och bönen som deklarerades av George Washington år 1789, kränktes kyrkans och statsskillnaden. Och några i söder såg Thanksgiving som manifestation av påträngande, New England-moralism, enligt Ryan P. Jordan kyrka, stat och ras: The Discourse of American Religious Liberty, 1750 1900. Den enda orsaken till att Virginia Governor Henry Wise sa att han skulle stödja inte detta nationella klädsel som är Thanksgiving.

Men i en 28 september 1863 brev till Lincoln hävdade Hale den andra sidan. Hon gjorde det så att en fast och fast unionfestival skulle inträffa den sista torsdagen i november årligen, eftersom den sista torsdagen i november var när George Washington hade förklarat den första nationella tacksägelsen 1789. Den 3 oktober utfärdade Lincoln proklamationen som betecknar förra torsdagen i november som en Thanksgiving-dag och argumenterade i flera tidningsredaktioner att det amerikanska folket, mitt i ett inbördeskrig av oöverträffad omfattning och svårighetsgrad, skulle ta tid för tacksamhet. Härefter vände Hale hennes ansträngningar att göra Thanksgiving en lag av landet genom en kongresshandling hon gick bort 1879 vid 91 års ålder. Det skulle vara mer än 60 år tills president Franklin D. Roosevelt undertecknade en gemensam resolution som passerade Kongressen, som tog hänsyn till år när det är fem torsdagar i november och deklarerade den fjärde torsdagen i månaden en federal Thanksgiving Day-semester.