Orkanen Irma en ‘potentiellt katastrofal’ storm som den leder till Karibien

Orkanen Irma en ‘potentiellt katastrofal’ storm som den leder till Karibien

Prenumerationer Gå till Prenumerationscenter för att hantera din: Min profilHurricane Irma har vuxit till en farlig kategori 5 storm, den mest kraftfulla som ses i Atlanten i över ett decennium, eftersom det brjar mot öar i nordöstra Karibien på en väg som så småningom kunde ta det till USA. National Hurricane Center (NHC) sa Irma är nu den mest kraftfulla stormen någonsin registrerad i Atlanten. Vid tisdag eftermiddag registrerades vindar på upp till 297 km / h när den närmade sig Leeward Islands i nordvästra Karibien. När Irma närmade sig tvillingöarna i Antigua och Barbuda, sa orkancentret att det var en ‘potentiellt katastrofal’ storm . Det var centrerat ca 365 kilometer öster om Antigua på sen morgon och Gå Ner I Vikt Gå Ner I Vikt Snabbt Piller På En Vecka flyttar västerut vid 22 km / h. ‘Vi är inte väl förberedda inför nästa stora storm’, säger scientistWindsor borgmästare söker katastrofhjälpmedel efter översvämning. Centret sa att det växte möjlighet att stormens effekter kunde känna sig i Florida senare i veckan och under helgen, men det var fortfarande för tidigt för att vara säker på sitt framtida spår. Om det stannar på spår och når Florida Straits är vattnet varmt tillräckligt att den redan ‘intensiva’ stormen kan bli mycket värre med vindhastigheter som potentiellt når 362 km / h, varnade Kerry Emanuel, en MIT-meteorologiprofessor. ‘Människor Gå Ner ett Kilo I Veckan som bor där [Florida Keys] eller har fastigheter där är mycket rädda, och de borde vara ‘, säger Emanuel. Advisory 27 Key Messages for Irma. Stormens öga förväntas passera ca 80 kilometer från Puerto Rico sena onsdag. En kvinna letar efter ljus i en stormarknad i Pointe a Pitre, Guadeloupe, på Måndag, försöker p repare för ankomsten av orkanen Irma. (Helene Valenzuela / AFP / Getty Images)