Oroville kvinna säljer semester dekoration samling

Oroville kvinna säljer semester dekoration samling

Oroville >> I år och år var Dee Caulkins en av de ledande damerna i Oroville semestrar. Hon inbjuder gäster till henne vackert inredda hem och serverade dem middag. I utbyte fick gästerna en present till ett barn.

Senare skulle hon ha flera fester och bjuda in barn. Gruppen skulle äta tårta och sjunga grattis på födelsedagen till Jesus. Varje barn gick hem med en gåva, sade Caulkins.

Efter semestern gick dekorationerna i lådor. Hennes dotter tog hem mer dekorationer, och samlingen växte. Efter många år tog det några månader att dekorera hemmet och gården, och det tog ett stort förråd för att lagra alla lådor.

Nu, i åldern 86, är det dags att låta dessa saker gå.

En stor semesterförsäljning fortsätter Gå Ner I Vikt Snabbt söndagen 1850 High St. i Oroville, vid den tidigare Honda Shop. Bara ungefär hälften av lådorna hade packats upp från lördag och sannolikt kommer försäljningen att fortsätta 5 december.

Caulkins son, Mickey Rogers, sätta en annons på den lokala Craigslisten, liksom i Sacramento-området.

Folk anlände redan innan försäljningen var planerad att börja. De tidiga köparna skötte upp nästan alla överstorlek, spränga upp gräsmattadekorationer och tunna varorna från de många bärbara borden, sa Rogers. det fanns fortfarande gott om att köpa tiotals batteridrivna sånger Santas, fyllda djur, velour Santa-kepsar, trädljus, prydnader, etc.

Caulkins hade också samlat semesterrätter, dussintals kaffekronor, punchskålar, crockpottar med semestermotiv och minst ett halvt dussin nativityscener.

Hon drog ut två bindemedel fyllda med tidningsutklipp från början av 2000-talet. Det fanns också brev av uppriktigt tack från människor som hade fått gåvor. Under de sista två åren av hennes partier skrev 100 personer gästboken varje år, sa hon.

De tiderna tog så många hon sa, bläddra igenom klippboken och kom ihåg detaljerna.

Ibland hade dessa barn så lite och en gåva glädde verkligen hela säsongen, mindes hon.

Huset var så omsorgsfullt inrett att ett år hade hon 22 träd inuti, sa Gå Ner I Vikt Snabbt Piller hon.

Ett träd, sade hon med en smirk, var dekorerad med munkar. Vid basen fanns paket av Cheerios. Gästerna fick höra att ta lite, och odla sina egna munkträd.

Som ett ord spred sig om partierna, ökade antalet gäster varje år, och efter det blev det bara för mycket, sade Caulkins.

Traditionen att föra semesterjubileum till andra går tillbaka ännu längre. När hennes man Irving levde skulle de två klä sig som Raggedy Ann och Andy, inklusive utarbetat ansiktsmake. De besökte barn som hade cerebral pares eller fysiska handikapp.

Det var när paret bodde i Yorba Linda och de hade var och en jobb i företaget Gå Ner ett Kilo I Veckan som senare skulle bli Boeing.

Paret köpte 40 tunnland mark i Oroville på 1970-talet och byggde en ladugård tidigt men fortsatte att bo i södra Kalifornien. I början av 1990-talet byggde de sitt Oroville-hem. Irving dog fyra år senare.

Parterna började efter att hon hade tid att lugna sin död.

Försäljningen i helgen var svår, sa hon. Hon håller nästan ingenting från samlingen. Snart flytta hon till ett pensionat, där hon eventuellt kan behålla alla dessa skatter.