Oroville YMCA uppdatering

Oroville YMCA uppdatering

Oroville >> Det har skett många förändringar på Oroville YMCA de senaste åren och mer kommer i år.

Grundades 1914, har Oroville YMCA varit på sin nuvarande plats på Robinson Street sedan början av 1920-talet. Genom åren har anläggningen genomgått många uppgraderingar, inklusive tillägg av året runt uppvärmd pool och ett gym med kardio- och styrketräning, för att bara nämna ett par. Men detta år förändringar vid anläggningen kommer att inkludera uppgradering och ombyggnad, säger Jackie Glover, programkoordinator.

lägger till nya lane linjer till poolen och mer utrustning till gymmet. Vi byter också golv i grupputrymmet och lägger till en privatlivsvägg, vilket är jättebra, för när du går in kan du se olika grupper som tränar. Det finns bara en massa kosmetiska saker som vi gör som gör det trevligare för människor att vara här, säger Glover.

Y kommer också att öppna ett barn och förskoleprogram i år. Målet är att få programmet öppet i augusti.

verkligen upphetsad över alla förbättringar, barnomsorgsprogrammet och alla andra nya program vi lagt till de senaste åren. Vi anser att vi stöder våra medlemmar bättre och ger samhället det som letar efter genom bättre tjänster. Vi tittar också på att erbjuda ett dansprogram och nya vuxenklasser, säger Glover.

Ombyggnaden och tillägget av ett barns förskoleprogram möjliggjordes av två privata donationer på totalt 75 000 dollar.

Oroville Y finansieras enbart genom privata donationer, fundraisers och medlemsavgifter som sträcker sig från $ 30 till $ 65 per månad.

Nonprofiten erbjuder också Y Assist-programmet för att finansiellt hjälpa dem som vill delta i program och aktiviteter men har inte möjlighet att betala fullt Gå Ner I Vikt Snabbt medlemskap eller studieavgifter.

är en av de saker som skiljer oss från både nya och Gå Ner I Vikt På En Vecka nuvarande program. Vår förmåga att hjälpa familjer som inte har råd med fulla avgifter för program som erbjuds via oss eller liknande program som erbjuds andra platser i samhället gör det möjligt för många fler att utnyttja alla de hälsosamma boende- och fritidsprogrammen vi erbjuder, säger Glover.

Program för alla

Förra Gå Ner I Vikt Snabbt Piller året genomgick Y aquatics-programmet, särskilt ungdomsundervisningen, en stor uppdatering. I stället för att först fokusera på att simma, fokuserar det nya programmet först på att drunkna förebyggande och går sedan vidare till strokeutveckling och uthållighet.

Målet är utbildning för vattenförsörjning och säkerställande att varje barn i Oroville vet hur man ska simma. Vi kommer inte att vända något barn på grund av en familjes oförmåga att betala när det gäller att barnet lär sig att simma, säger Glover.

Med införandet av det nya ungdomsbadprogrammet kom utvecklingen av ett ungdomsbadlag. Eftersom poolen är uppvärmd, kan laget, som heter Oroville Porpoises, simma och träna året runt.

YMCA-familjeaterteprogrammet lanserades 2016. Genom detta program har familjer möjlighet att agera och scenera teaterproduktioner. Sedan teaterprogrammet öppnat har 75 vuxna och ungdom deltagit i produktioner av Oz, Jungle Book The Musical and Adventures av Peter Pan. En donation från 1 500 dollar från Sierra Pacific Foundation gör det möjligt för Y att erbjuda detta program undervisning gratis till deltagarna. 6, 7 och 8 februari på YMCA.

Y startade också ett familjekarateprogram i 2016 som har vuxit till 25 studenter. Ett dussin av de studenterna tävlade nyligen i en turnering i Seattle och fick silver eller guld utmärkelser, säger Jackie Glover, programkoordinator.

har fäder och döttrar och mammor och söner tar klassen tillsammans. Det är väldigt coolt. Vi tittar även på möjligheten att vara värd för vår egen turnering i år, säger Glover.

Förutom alla dessa nya program fortsätter Y att erbjuda 32 lektioner per vecka för vuxna i pilates, tai chi, yoga, coed core training, cardio aerobics och kvinnor bara body sculpting och mer.

Vattenspecifika klasser erbjuds vid olika tider tre dagar i veckan och den uppvärmda poolen är också öppen för simning och öppen simning.

De största programmen som erbjuds genom Y är överlägset sommar- och semesterns ungdomsläger. Dessa program ger plats för barn när som helst skolan är inte i session i en vecka eller längre och inkluderar aktiviteter, fältresor och måltider och mellanmål. Under 2006 var det 12 barn i dagens lägerprogram. Förra sommaren hade det antalet ökat till mer än 200 med en genomsnittlig daglig närvaro på 170 barn.