OS i Calgary ger igen mening

OS i Calgary ger igen mening

En av Canadas största sportshistorier av 2017 är inställd att utvecklas inte på is eller gräs, men i rådskammare vid Calgary City Hall.

Kom på sen sommaren förväntas de valde tjänstemännen i Calgary att rösta om staden borde bjuda på olympiska spelen i 2026 i hopp om att återskapa magiken i 1988-spelen.

En 17-medlemskommitté med ordförande av före detta polischef Rick Hanson och inklusive olympiska mästare Beckie Scott och Catriona Le May Doan undersöker möjligheten av ett bud. Resultaten av $ 5 miljoner studien beror i juli.

På ytan kan ett bud förefalla framträdande med tanke på den amerikanska budgeten på $ 55 miljarder i 2014 Sochi Games och lågkonjunkturen i Alberta. I kölvattnet av sänkta oljepriser har Calgary den högsta arbetslösheten i någon större stad i Kanada på 10,2%.

Oavsett, de rådande vindarna pekar på att Calgary officiellt kasta den ordspråkiga cowboyhatten i ringen i höst i avvaktan på det slutgiltiga godkännandet av den kanadensiska olympiska kommittén.

Här är åtta skäl till varför kalgarierna kommer att gå för det.

1. Ekonomin

Ja, det är sant. Calgary är reeling. Olja störts från mer än 100 dollar per fat i 2014 till mindre än 30 USD år 2016 innan den klättrar tillbaka över 50 dollar före jul. Bostadspriserna är nere, vakanserna är stigna, småföretag är kapplöpning. Sarnaden är verklig. Men Alberta upplevde Gå Ner ett Kilo I Veckan en liknande nedgång i början av 1980-talet när staden bestämde sig för att bjuda på vinterspelen 1988. du överväger infrastruktur och skapande av jobb, jag tror att det kan vara en mycket viktig del av provinsens tillväxt eller återhämtning från den nuvarande situationen.

2. Olympic Agenda 2020

Ja, den olympiska budgeten i Sochi är tillräcklig för att få landet att springa så fort som Usain Bolt eller Andre De Grasse bort från propositionen. Men Internationella olympiska kommittén vows förändring under en rad reformer som syftar till att sänka kostnaden för budgivning och uppmuntra värdstäder att återanvända och återvinna. Filosofi passar Calgary, med tanke på majoriteten av 1988-anläggningarna är fortfarande verksamma, inklusive den olympiska ovalen, WinSport Canada Olympic Park och det närliggande Canmore nordiska centret. Uppgraderingar behövs speciellt för det åldrande bobsledspåret, men kostnaden är minimal jämfört med nybörjandet.

många saker som Calgary kan göra det kommer att bli mycket effektiva, säger John Furlong, ordförande för en särskild COC-kommitté som slog för att hjälpa Calgary att Gå Ner I Vikt Snabbt undersöka ett möjligt bud för 2026. andra kommer också att göra det. Du försöker använda det du har. Internationellt sentiment

IOC behöver desperat en säker hamn, en stad eller ett land som bekvämt kan dra av en olympisk spel utan Gå Ner I Vikt På En Vecka katastrof. När allt kommer omkring är hela olympiska rörelsen i kaos i kölvattnet av dopskandalen i Sochi, de ekonomiska elendena i Rio och spöken av tre på varandra följande Games in Asia (PyeongChang 2018, Tokyo 2020 och snöförhöjde Peking år 2022).

man har någonsin sagt någonting dåligt om Calgary, säger Ed Hula redaktören Ed Hula från huvudkontoret i Atlanta. har ett gott rykte så långt som en tidigare värd för de olympiska spelen. Det fick allt att gå för det. är allmänt krediterad för att återuppfinna vinterspelet, tack delvis till en rekord $ 309 miljoner amerikanska TV-rättigheter avtal.

4. Lokala känslor

Calgary fancies sig som ett internationellt mekka för elitvintersport och av goda skäl. Olymper från hela världen flockar här för att träna och tävla på anläggningarna 1988. Skidhopparna torn över horisonten och de bergiga bergen vågar västerut västerut. För lång tid Calgarians över 40, spelas spelen som 16 dagar som för evigt ändrade staden.

världen hade kommit fram till vår dörr och Calgary flyttade plötsligt ur sin roll som ett regionalt inlandet, Sociologen Harry Hiller vid University of Calgary berättade Postmedia år 2013. skulle inte längre vara en Cowtown, en jordbruksbas. Det skulle genomgå en stor omvandling. 30 år efter omvandlingen, fortsätter de varma fuzziesna särskilt för medlemmarna av den 10 000 starka volontärmen som hjälpt till att göra händelsen till en framgång.

bodde i Toronto och Vancouver, säger Mitchell, en advokat och tidigare kommissionär för den kanadensiska fotbollsleden. stora städer, men volontäraspekten är inte bara densamma som i Calgary och Alberta. Det fantastiskt. Chans att vinna

Schweiz överväger seriöst ett bud, och det finns ljud som omger möjligheten i Österrike, Tyskland och Norge. Men den stora majoriteten av olympiska journalister och tjänstemän pollade informellt vid världsmedieinformationen för 2018 PyeongChang-spelen i november sade att de trodde att Calgary skulle vinna 2026-spelen om den skickade ett bud.

Chanserna blir högre om Paris eller Budapest slår ut Los Angeles i tävlingen för Sommar OS 2024 (ett slutligt beslut väntas den 13 september).

tror att det förmodligen skulle vara bättre för Calgary om en av de europeiska städerna fick 2024 spel, säger Hula. skulle verkligen sätta Nordamerika numrerar upp för 2026. Los Angeles budet, USA: s olympiska kommitté förväntas inte lägga fram ett vinterbud för att lägga Calgary i toppposition.

6. Donald Trump

Calgary utsikter lyser betydligt natten Trump hävdade det amerikanska ordförandeskapet.

IOC-omröstningsprocessen är extremt politisk och medlemmarna kan göra ett uttalande om Trump-politiken i september genom att ge Paris eller Budapest noden. (Paris är redan ett troligt val för vissa om de går rent på var de skulle vilja tillbringa tre veckor av sina liv på sommaren.)

Los Angeles borgmästare Eric Garcetti berättade Associated Press i augusti att IOC-medlemmar säger, en sekund, kan vi åka till ett sådant land där vi hörde saker vi brutit mot? Trump är ett vildt kort, eftersom hans förmågor som säljare kanske är oöverträffade. Han övertygade det amerikanska folket att rösta för honom. Don utesluter att han gör detsamma med IOC.

7. Ytterligare behov

Med OS kommer regeringens investeringar i infrastruktur, och Calgary har några stora biljettobjekt på önskelistan. Chefen bland dem är en ny arena som ersätter Scotiabank Saddledome, den äldsta rinken i National Hockey League, och en lätta tågtransportlinje för att ansluta flygplatsen med centrum. (För närvarande är det föreslagna hybrids Arena-byggnadskomplexet i West Village på plats medan staden håller diskussioner med Calgary Sports and Entertainment Corp. om att bygga en ersättare för Scotiabank Saddledome i närheten av Calgary Stampede-grunderna.)

Prisvärda bostäder är ett annat starkt behov i Calgary, som de flesta större kanadensiska städer. Idrottarnas by och kanske en medieby skulle kunna bli till hyra eller bostadsenheter vid slutet av spelen.