Oscar utmanar Ruth Negga att delta i Acting Masterclass vid 2016 Galway Film Fleadh

Oscar utmanar Ruth Negga att delta i Acting Masterclass vid 2016 Galway Film Fleadh

Förra årets mästarklass hölls med Oscar-nominerad amerikansk skådespelare John C. Reilly, som nyligen spelade in i den irländska samproduktionen ‘The Hummer, tillsammans med Colin Farrell.

Negga mottar för närvarande mycket positiva kritiska meddelanden för Jeff Nichols film ‘Loving’, med många publikationer som tillträder henne som en möjlig 2017 Oscar-utmanare. Filmen, som premiärde i Cannes förra månaden och som också stjärnor Joel Edgerton, följer fängelse och äktenskap av Mildred Jeter, en Går Man Ner I Vikt Ner I Vikt Snabbt svart kvinna och Richard Loving, en vit man som arresteras och dömdes till fängelse Gå Ner I Vikt På En Vecka i Virginia 1958, eftersom deras interracial äktenskap bryter mot statens anti-misshandel lagar.

Skådespelerskan kan också ses i blockbuster ‘Warcraft’, som öppnade i helgen i Kina med en massiv $ 157m på Box Office. På den lilla skärmen spelar hon för tillfället som Tulip O ‘Hare in AMC’ s ‘Preacher’, som har fått ros.

Andra senaste roller av Negga s inkluderar en skurkroll som Turna i ‘Marvel Agents of Shield’, som fick henne en IFTA-nominering för The Best Supporting Actress Drama tillbaka i april i år.

Detta representerade skådespelerska sjude IFTA-nominering och hon vann priset under 2012 för att skildra Shirley Bassey i TV-filmen ‘Shirley’. Hon vann också EFP Shooting Star Award 2006.

Den 28: e Galway Film Fleadh äger rum den 5: e juli till 10: e. Håll dig uppdaterad till IFTN för mer uppdateringar när de kommer in.