Ost kommer till festen

Ost kommer till festen

Eftersom det är ett populärt tillägg, finns det saker som en värd kan Gå Ner I Vikt Snabbt göra för att göra det verkligen en standout.

Det bästa sortimentet av ost är på Hy Vee Northwest, 4221 West Circle Drive (den nyaste). Av deras räkning har Hy Vee mer än 200 artisinalostar från hela världen.

Medan det kan tyckas överväldigande, när du tittar på fallen är Karen Lange och Matt Hochmeister där för att vägleda dig, även med smak. Lange påpekar Gå Ner ett Kilo I Veckan att en av de första sakerna att tänka på är de typerna en åldrig ost (Vermont cheddar), en mjuk mognad (Brie, Camembert), en hård (Manchego) och en blå (Stilton, Gorgonzola). Troligen kommer du vilja ha en av varje, åtminstone.

Medan du kommer att bli bekant med många, föreslog både Lange och Hochmeister att du gick ut och försökte några som kan vara nya för dig. Det finns säkert val. Målet bör vara att skapa en smak av intressanta smaker, söta till skarp, skarp till mjuk.

Getostar är bland de mest populära den här säsongen och Lange rekommenderar en kallad Drunken Goat, om du gillar dessa ostar. (Jag gör inte.)

En annan, och en som de säljer mest, är Sartori Merlot. Detta beskrivs som en cheddar / parmesan mix och kommer i ett sortiment av smaker som citrus, espresso och ingefära. Det finns även en pepparmint smak för semestern.

Lange föreslår också att man lägger till en av spicierostarna eller en av de många örtsmakade, som Boursin.

Fontina, en mjukare ost, är också ett bra tillägg eftersom det ger ett tystare ögonblick tillsammans med de mer skarp och starkare smakerna. En äldre Gouda är också ett bra val. Ett sortiment av fem till sju ost är ett rimligt antal.

Något som både känner starkt om är bland annat en sylt, honung, senap eller chutney tillsammans med ostarna. Hochmeister föreslår en duggregn honung över en blå. En populär sida med en spansk manchego är en fruktpasta som kvitten, även om aprikos och päronpasta kompletterar den osten. Torkade frukter som aprikoser och päron ger också god smak till ostarna, liksom en fikon sylt, som lägger till en söt motpost till allt på brädet. För en extra crunch föreslår Hochmeister Marcona mandel. ‘De borde vara på varje ostbräda,’ sa han.

Hur mycket att köpa av varje ost? Om det finns andra saker att äta, föreslår Lange 1 1/2 till 2 ounces per person, annars 3 till 4 ounces per person.

Vad sägs om crackers? Det finns många intressanta val, bland dem flatbreads som Firehook och Minnesota Flats. Det tunna cracker-märket 34 grader är också populärt. Fräscha baquette eller artisinal bröd skivor fungerar också bra. En favorit hos Lange s sätter ost på en citronkaka. ‘Det är en bra Gå Ner I Vikt På En Vecka smakfull kombination,’ sa hon.

Slutligen är det bästa sättet att göra en bildskärm antingen på en stor tallrik, ett bräda eller en skiffer. Tvinga dem inte. Har en separat kniv för varje ost och det är också en bra idé att märka var och en.

Slutligen ta ut dem ur kylskåpet en timme innan gästerna kommer fram för att ge ostarna en chans att värma upp och ta fram sina individuella smaker.

En sista kommentar: När jag lämnade erbjöds jag en liten bit av en chokladost. Äcklig? Inte alls. Egentligen mycket bra. Det är en Havarti-bas och skulle gå bra med ett peppervin, som en cabernet. Jag köpte några.

Under vintermånaderna är inget bättre än en gammal hamn. Port och bleuost är en klassisk match från våra franska och särskilt engelska aristokrater. Bilder av engelska royaltyfester hamn från Spanien och nibbling bleu ost från Frankrike är utbredd genom historien. Prova Taylor Fladgate, ett av de mest ärevördiga husen i världen. Den Tawny hamnen är en perfekt blandning av söt nytta som kommer att passa perfekt med den åldrade bleuosten. Ca $ 20.

Manchego är en klassisk men inte så välkänd ost. Varför inte gå med det klassiska spanska vinet Rioja. Det är nästan alltid Tempranillo druva och producerar fantastiska full bodied viner med jordnära och rikliga smaker av läder och mörka frukter. Rio Madre är ett bäst köp ca 12 dollar. En av de bästa värdena i vinvärlden.

Åldrig cheddar: par med malbec

Skarp cheddarostskriker för en rik malbec från Argentina. Chokladundertonerna i vinet balanserar osten på överraskande sätt. Prova Tilia Malbec. Det är en nyare producent från en känd familj som var en av de ursprungliga vinpionjärerna i Argentina. Tilia kom när mästarens vinmakare sålde sitt intresse för den ursprungliga vingården. Några år senare sprang hans icke-konkurrent och han öppnade Tilia nästan tvärs över gatan! Bästa värdet för $ 10,99.

Men eftersom vi bor så nära Wisconsin och cheddarheads hem måste vi också tala öl. Prova en fullständig smaksatt Indien blek öl. Fulton s Sweet Child of Vine, från centrala Minneapolis, kommer att tillfredsställa dina lokala uppmaningar medan du fortfarande hjälper osthoven i öst. Det kommer att trivas!

Brie går till festaost. Alla älskar Brie. Det klassiska partynsvinet är pinot noir. Du kan inte gå fel med en pinot noir. Den är rik nog för vinssnobban, men lätt att dricka för nybörjare. Den svarta körsbären och jordnären i den klassiska Oregon pinot noir kommer att göra Brie smälta i munnen och skapa känsla av rikedom och jämnhet som klassiker brie är känd för. Försök Planet Oregon från en av mina favorit vingårdar, Floodgate.

Getost: par med sauvignon blanc

Chevre är den klassiska franska osten. Du måste prova en klassisk fransk sauvignon blanc. Sancerre är det bästa exemplet det är inte din typiska fruktiga citrusy sauvignon blanc. Den har mer jordnära smaker som är diskreta och använder verkligen terroiren för att ge smakerna ut. Det är rik nyanserad, precis som getost är. Alternativa sippor och bett och hitta dig själv transporterad till Loiredalen. Sancerre är svårt att hitta för under $ 3 men det är väl värt extravagansen en gång i taget!

Cotes du Rhone är ett rött vin som alla kommer att älska. Inte alltför tannisk, med god frukt framåt smaker, det är det perfekta priset på mellan $ 10 och $ 15. Ett ljust rött vin, det kommer inte att överdriva boursin utan snarare reta dina smaklökar för att ta fram smakerna i båda. Kom ihåg att vinet och osten ska komplettera varandra, inte överdriva. Prova Mazets Cotes du Rhone, $ 11.